Győzelemmel zárta az évet a BRSE!

Linamar – Békéscsabai Röplabda SE – Vasas Óbuda 3:0 (16, 14, 19)

DSC 3027MEVZA Cup mérkőzés, Békéscsaba, 1000 néző.
Vezette: Bardic, Muha (horvátok).

Békéscsaba: Tálas 3, Matic 10, Bodnár 13, Soós 6, Szakmáry 13, Clement 6.
Csere: Szpin (liberó), Petrenkó, Ludmán. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Vasas: Kountoura, Sklar 1, Szedmák 1, Rountree 3, Török 6, Hardy 11.
Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Durst 2, Németh 6, Kiss 8, Benedek.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az év utolsó röplabda mérkőzését rendezték a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, ahol magyar rangadóra került sor a Közép Európai Kupa keretében. Előzőleg mindkét gárda vereséget szenvedett a szlovén bajnoktól, így a Calcit Ljubljana magabiztosan vezeti az alapszakaszt.

Villámrajtot vett a hazai csapat, pillanatok alatt 6:0 volt az eredményjelzőn. Időt kért és cserélt is Jókay Zoltán, aminek köszönhetően felzárkóztak a fővárosiak, de egyenlíteni nem tudtak, sőt a hazaiak magabiztosan hozták az első játszmát.

A második szettben is a BRSE dominált, a vendégek szinte sort cseréltek, de nem változott a játék képe a csabaiak extra erőfeszítés nélkül haladtak a játszma megnyerése felé. Egy – egy remek megoldásnak tapsolhatott a nagyérdemű, Bodnár Dorottya nyitásai és center támadásai élményszámba mentek.

A folytatásra sem változott a játék képe, Sasa Nedeljkovic fokozatosan adott lehetőséget cserejátékosainak, ám ebben a felállásban már nem ment úgy a hazaiaknak és ezt ki is használták a magukra találó vendégek. A békéscsabai vezetőedző visszaküldte kezdőcsapatát a pályára, ám Kiss támadását követően egyetlen pontra olvadt előnyük (20:19). Időben eszmélt a bajnoki címvédő, s a mérkőzés hátralévő részében már csak a hazaiak szereztek pontot, így magabiztos BRSE győzelem született az év utolsó meccsén.

Sasa Nedeljkovic: — A Ljubjana ellen más játék volt. Most 2:0 és 20:13-ig jól ment, a fiatalokat is behoztam, majd a végén visszajöttek a rutinosabb játékosok. Örülök, hogy győzelemmel zártuk az évet. Boldog Új évet kívánok mindenkinek!

Jókay Zoltán: — Bosszantó, hogy az elején mintha vakok lettünk volna. A profik mondtak csődöt, bejöttek a fiatalok, akik jól helytálltak. A harmadik szettben megmutattuk, hogy mit tudunk.

Fotók: Kiss Zoltán