Harc az álmainkért! – CEV KUPA nyolcaddöntő Szerbiában

CEV-PazovaSzerda este a szezon egyik legnehezebb megmérettetése következik a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE számára, hiszen a szerb bajnokság listavezetője lesz a viharsarkiak vendéglátója a CEV Kupában. A Bajnokok Ligája utáni legnívósabb európai kupasorozatban a legjobb 16 közé jutásért játszanak a csapatok. Déli szomszédunk a röplabdázás egyik európai fellegvára, reprezentáns képviselője a szerb bajnokság jelenlegi listavezetője a Jedinstvo Stara Pazova.

Rendkívül kemény diónak ígérkezik a szerb gárda, stabil, kiválóan nyitó csapatnak számítanak a nemzetközi porondon is, átlagon felüli centerteljesítményre és a magyar bajnokhoz hasonlóan hihetetlen küzdésre képesek, hiszen az előző körben a német bajnokság egyik sztárcsapatát búcsúztatták úgy, hogy az idegenbeli 3-1-es vereség után hazai pályán nyertek négy egységet, tehát aranyszettel lőtték tovább csapatukat ebbe a körbe.

A feladat nehéz, de nem lehetetlen, a viharsarkiak mindig híresek voltak küzdőszellemükről, az álmaikba vetett hitük megingathatatlanságáról. A stáb, a menedzsment, a csapat és a szurkolók is mindent el fognak követni szerda este Pazovában, hogy a visszavágóra olyan eredményt harcoljanak ki, amely ezt a hitet tovább erősíti.

A szerb klub 100 jegyet biztosított a csabai szurkolóknak, akik nagy számban kelnek majd útra, hogy a helyszínen buzdítsák kedvenceiket, így garantált lesz a remek hangulat a szerdán 19 órakor kezdődő mérkőzésen.

Sasa Nedeljkovic: – A nyíregyházi kupa elődöntő után, három intenzív edzéssel és videózással készültünk a megmérettetésre. Úgy érzem sikerült feltérképezni ellenfelünket, a csapat tudja, hogy milyen szintet kell produkálni, hogy sikeresek legyünk. Tisztában vagyunk vele, hogy a továbbjutás nem holnap dől el, de mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el a visszavágó szempontjából.

Szakmáry Gréta: – Remek játékosok alkotják ellenfelünket, akik csapatként is jól funkcionálnak. Nagyszerűen nyitnak, ezzel demoralizálták a Vilsbiburgot az előző körben. Egyben van a csapatunk, a klub nagyszerű körülményeket biztosít a mindennapos munkához, így a kellő önbizalommal keltünk útra Szerbiába. A lehető legmesszebbre szeretnénk jutni a CEV Kupában.

Tálas Zsuzsanna: – Itt a lehetőség, hogy bizonyítsunk! Célunk a legjobb 16 közé kerülés és ezt szeretnénk már megalapozni az első összecsapáson. Ehhez nagyfokú koncentráció és agresszív játék szükséges, nem hagyhatjuk, hogy megtörjenek bennünket. Meríthetünk a prostejovi játékunkból, ahol a BL első körében, idegenben győztük le a nagynevű riválisunkat.