Hátrányba került a BRSE a Magyar Kupában

UTE—Linamar-Békéscsabai RSE 3:1 (—18, 21, 21, 15)

Magyar Kupa női röplabdmérkőzés, Budapest. A legjobb négy közé jutásért, 1. mérkőzés, Budapest, 300 néző. V.: Szabó Zs., Kiss Z.

UTE: Ancsin K. 4, Iricanin 18, Humpries 12, Lakatos 12, Szűcs 5, Leidgeb 7. Cs.: Hadnagy (liberó) Hornok 7. Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

Békéscsaba: Dabic 6, Molcsányi 12, Bodnár D. 10, Radonjic 14, Soós 19, Clement 11. Csere: Szpin (libero) Korniss. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 6:8, 12:16, 14:20, 14:22. 2. szett: 1:4, 9:16, 21:21. 3. szett: 4:5, 9:8, 18:18. 4. szett: 3:3, 8:4, 11:11, 16:12, 23:15.

 

Előzetesen is a legnehezebb párharcnak ígérkezett a békéscsabaiak és a fővárosi lila-fehérek küzdelme a Magyar Kupában, hiszen egyrészt a tét immár a legjobb négy közé kerülés, másrészt komoly hagyományai vannak a párharcnak, amelyből az előző években rendre a békéscsabaiak jöttek ki jobban.

A vendégek kezdték meg a pontgyűjtést, de tapadtak az újpestiek. Ebben az időszakban a Soós gyártotta pontokkal vezetett a Békéscsaba. Összeszedetten röplabdáztak a viharsarkiak, okos támadás befejezésekkel, remek blokkpontokkal demoralizálta ellenfelét a BRSE, amely könnyedén hozta az első játékot.

Ott folytatta a Békéscsaba, ahol az első felvonásban abbahagyta, Lakatos sokadik labdáját blokkolta a vendégcsapat. Jól mezőnyözött a Molcsányi—Szpin tengely és ennek is köszönhetően komoly különbség alakult ki a csapatok között. Már17:9-re is vezetett a BRSE, de szett közepén érhetetlen hullámvölgybe kerültek és hibát hibára halmoztak. Az Újpest felzárkózott és kevesebbet hibázva megfordította az eredményt.

Fellelkesült a fővárosi együttes, parázs csata alakult ki, felváltva vezettek a csapatok. A játékrész végén bosszantó hibákat vétettek a láthatólag kútban lévő vendégek, amit Iricaninék kihasználtak, s immáron ők vezettek. Nem volt könnyű a helyzete a legjobb négy közé törő tavalyi sorozatban bronzérmes Békéscsabának, de kerültek már korábban ennél már nehezebb szituációba is, amelyből sikerült felkelniük.

Bodnár Dorottya sokadik rossz nyitása nem sok jót sejtetett a negyedik szakasz elején. Nehéz helyzetbe sodorta magát a Békéscsaba. Kormos Mihály időkéréssel próbálkozott, ám ez sem segített az indiszponált együttesén, amely így nehéz helyzetbe sodorta magát.

 

Az Újpest megérdemelten győzött, de lesz még egy visszavágó, amit jövő szerdán 18 órai kezdettel rendeznek meg Békéscsabán.

 

Kormos Mihály: — A vereséget teljes egészében magamra vállalom.