Hétfő esti rangadó az Újpest ellen

Hétfő esti rangadó az Újpest ellen

Mindent megpróbált szerda este Cremonában a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE, az első szettben alaposan ráijesztett nagy nevű ellenfelére, de a bravúr ezúttal elmaradt. A CEV Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára egy sérülésektől tizedelt, de hatalmas győzni akarással rendelkező magyar bajnok érkezett meg. Már az edzésen látszott, hogy eszébe sem jut senkinek feladni a mérkőzést, nem csak üres frázis volt az ígéret, miszerint a továbbjutásért harcolnak majd Dobi Edináék. A BRSE csapatkapitánya szenzációsan blokkolt az egész találkozón, ám ez is kevésnek bizonyult, az amerikai Drews ezúttal is tarthatatlan volt, és a biztosabb, letisztultabb alapjátékot játszó itáliai gárda – bár többször is időt kellett kérnie mesterüknek-, végül három szettben tudta abszolválni a továbbjutást. Az idei CEV Kupa lezárult ugyan a viharsarkiak számára, de hátra van még három fronton is a minden bizonnyal lebilincselő izgalmakkal tarkított végjáték.

A soron következő feladat a magyar bajnokságban vár a címvédőre, hiszen az Extraliga alapszakaszának következő mérkőzésén, a tabella második helyén tanyázó UTE lesz Molcsányiék ellenfele. A lila-fehérek eddig csak a bajnokcsapat ellen hagyták el vesztesen a parkettet, a Vasas és a Fatum Nyíregyháza is kapitulált ellenük, ezért kijelenthető, hogy a jelenlegi két legjobb formában játszó magyar csapat csap össze a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Horacio Bastit kerete az egyik legerősebb a hazai pontvadászatban, minden poszton minőségi idegenlégiósokkal, és hazai válogatott játékosokkal rendelkezik, így a hosszú kispadnak köszönhetően nagy variációs lehetőség van az argentin mester kezében.

Alberto Salomoni nélkülözni kényszerül Szpin Renátát és Ksenija Ivanovicot, de a maródiak listáját gyarapítja még Petőváry Panni is, aki, bár szépen gyógyul makacs sérüléséből, egyelőre még nem tud rendelkezésre állni.

A BRSE a hazai pálya előnye mellett, az egyre jobban összecsiszolódó csapatmunkában, a rendezett blokkvédekezésében bízik, és számít szurkolóinak kiemelkedő biztatására is, hiszen az UTE tábora minden bizonnyal nagy létszámban érkezik meg az élvonal rangadójára.

A mérkőzés kissé szokatlan időpontban, 2018. február 12-én hétfőn, 20.00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A találkozót az M4 sport élőben közvetíti. Jegyek elővételben válthatóak a www.tixa.hu/brse oldalon, valamint az Andrássy úti SportCorner árúházban.