Hétvégén az alapszakasz utolsó mérkőzései következnek

Dupla forduló vár a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapatára hétvégén, melynek első állomása pénteken Budapesten a Palota otthonában lesz, vasárnap pedig hazai pályán a Jászberényt fogadják Kormos Mihály lányai. Viszonylag hosszú szünet után lép pályára a bajnoki címvédő, hiszen utoljára három héttel korábban láthatta a közönség a kedvenceit a városi sportcsarnokban. Elvileg a pihenő jobbkor nem is jöhetett volna a csabai alakulatnak, hiszen többen apróbb és komolyabb sérülésekkel bajlódtak, így a regenerálódásra és a gyógyulásra is juthatott idő, azonban a valóság kicsit átrendezte a szakvezetés vágyait. A városban dúló vírusos járvány bizony nem kímélte a csapatot sem, így hétvégén még kérdéses milyen felállásban léphet pályára a BRSE. Ali Skayhan sérülése is nehezebben gyógyul, azonban az amerikai irányító minden bizonnyal bemutatkozhat végre a csapatban. A másik maródi, Bodnár Dorottya, aki a Miskolc elleni mérkőzésen sérült meg, az ő játéka még kérdéses a hétvégén. Komoly munka közepén vannak a csabaiak, hiszen a két mérkőzés végeredményétől függetlenül az alapszakasz 3. helye már biztosított számukra, így kondicionális felkészülés és az alapelemek gyakorlása kapott fő hangsúlyt az elmúlt két és fél hétben. Pénteken Palotán egyértelmű cél a három pont begyűjtése, míg vasárnap ezen cél változatlansága mellett a közönség kiszolgálása, és a rájátszásra való felkészülés is fontos szerepet kap majd.

Kormos Mihály gondolatai a két mérkőzés kapcsán:

“Az alapszakasz utolsó mérkőzésein szeretnénk önbizalmat szerezni, melyet egy picit elveszítettük a januári, szokottnál nagyobb számú vereség következtében. Természetesen tudjuk az okokat. Hetek óta, közösen azon dolgozunk, hogy javítsunk ezeken, és visszatérjünk a sikeres ösvényre. Sajnos a sérülések és az influenza hátráltatott bennünket ebben, de elszántan, nagy akarattal dolgoznak a lányok, hogy a negyeddöntőben eredményesek legyenek.

Palota ellen idegenben kezdünk pénteken, mely csak látszólag egyszerű feladat. Nem igazán fekszik a fővárosiak játékstílusa, mellyel már ősszel is megkínlódtunk hazai pályán. Az új irányítónk sérülése miatt még nem sikerült összerakni újra a játékunkat, úgyhogy biztos döcögni fog. Sok tehetséges, ügyes játékos alkotja a palotaiakat, de ha koncentráltan röplabdázunk, akkor meglesz az újabb győzelem.

Kíváncsi leszek, hogy a betegek és a sérültek közül kik léphetnek pályára Budapesten és a két nap múlva esedékes Jászberény elleni hazai mérkőzésen.

A berényiek ha pénteken nyernek otthon a Budaörs ellen, akkor biztosan bejutnak a negyeddöntőbe, és teher nélkül utaznak Csabára, ha nem, akkor élet-halál meccsre jönnek hozzánk. Gardovic sérülése érzékenyen érintette a jászságiakat, de így is maradt bőven idegenlégiósa a vendégeknek, az ukrán Brezgun, a jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező szerb, Brkovic és a bosnyák Tesevic személyében. Mellettük minőségi magyar játékosok alkotják a keretet (Lékó, Pintér, Kriegel). Kiszámíthatatlan a formája Jászberénynek, hiszen megszorongatták a legjobbakat, még pontokat is raboltak, ezek mellett meglepetés-vereségeket is szenvedtek. Komoly játékosállománnyal és pénzügyi háttérrel rendelkeznek. Nem számítok könnyű mérkőzésre. Ősszel óriási erőket megmozgatva tudtunk 3-1-re nyerni idegenben Korniss Ildi remeklése mellett. Mindent megteszünk a győzelem érdekében, de a sérültjeink pályára lépését nem kockáztatjuk ezen az összecsapáson. Ezt a két mérkőzést már a negyeddöntőre való felkészülés egyik fontos állomásának tekintjük.”

A Jászberény elleni mérkőzés vasárnap 16,00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

20150222 plakát BRSE-jászberény