Hétvégén dupla forduló következik

blokkKét mérkőzés választja el a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE együttesét az alapszakasz hibátlan mérleggel történő megnyerésétől. Sasa Nedeljkovic csapata szombaton Budapestre, a Városmajorba látogat, ahol a tabella ötödik helyén álló MTK Budapest vendégeként igyekszik minél csattanósabb választ adni a fővárosi kék-fehére, csabai vendégjátékára. Emlékezhetünk, hogy az bajnokság korábbi szakaszában a fővárosiak némi meglepetésre felálltak a 2-0-ás viharsarki vezetés után, és a csabai katlanban döntő szettre mentették az akkori mérkőzést, ezzel a Vasas mellett az egyetlen hazai csapat lettek, akik pontot tudtak szerezni a bajnok ellen. Az más kérdés, hogy az idei pontvadászatban a címvédő idegenben még makulátlan mérleggel bír, és a szombati mérkőzésnek is azzal a hittel és szándékkal vág neki, hogy ez így is maradjon. Vasárnap hazai pályán egy halasztott mérkőzéssel zárja az  alapszakaszt a csabai alakulat, a tabella kilencedik helyén álló TFSE minden bizonnyal nem feltett kézzel érkezik majd a csabai csarnokba, azonban a találkozó toronymagas esélyesének számító hazaiak nem hagyhatják majd, hogy meglepetés szülessen, így bizonyára magas szintű játékkal igyekeznek majd meghálálni a csarnokba kilátogató szurkolóik biztatását.

A két mérkőzést értékelő játékosok és a klub szakmai igazgatója így nyilatkozott:

Molcsányi Rita: Tudjuk, hogy az MTK ellen nehéz lesz szombaton, hiszen itthon is csak 3-2-re tudtuk megverni Őket, és nagyon jó formában vannak, ami bizonyítja a nyíregyházi 3-0-ás győzelmük. Jól felkészülünk belőlük, mert a győzelem mellett a veretlenségünk megőrzése a célunk. A TFSE ellen bízom benne, hogy a fiatalok is sok lehetőséget kapnak majd, akik a Budaörs ellen is bizonyították, hogy tudnak élni a lehetőséggel. Azért is fontos lesz, mert egymást követő napokon játsszuk a mérkőzéseket.

Nagy Viktória: Pihenő nappal indítottuk a hetet. Mindenkire ráfért a kis regeneráció, masszázs. Kedden már edzéssel folytatódik a felkészülés a hétvégi egymást követő MTK, és TF meccsekre. Szeretnénk 100%-os mérleggel zárni az alapszakaszt és ehhez a legjobb formánkba kell nekivágni a hétvégének.

Kormos Mihály: Óriási győzelmet arattunk a Maribor ellen, amelyre nagyon büszke lehet az egyesületünk. Még egy hétre vissza kell zökkenni a magyar bajnokságba, hogy ezt követően teljes odafigyeléssel ismét a Közép-európai Ligára összpontosítsunk. Az alapszakasz elsőséghez három pontra van szükségünk, amit hétvégén biztosan meg is szerzünk, és így március 15-én hazai pályán a Kaposvár ellen kezdhetjük a negyeddöntőt. A másik komoly cél a csapatnál a veretlenség megőrzése, ami nagyon nehéz lesz ismerve az MTK-t. A fővárosiak láthatóan szépen építkeznek, egyre stabilabbak, egyre veszélyesebbek.