Hősies küzdelemben nyert Jászberényben a BRSE csapata

Jászberényi RK – Linamar – Békéscsabai Röplabda SE 1:3 (17, -17, -21, -20)

Női röplabda NB I. Jászberény, 400 néző. Vezette: Horváth, Bátkai-Katona.

Jászberény: Neizer, Kriegel Zs., Tesevic, Gardovic, Pető Tamara, Pintér Andrea. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Gulyás Vivien, Szigediné László Rita. Vezetőedző: Deme Gábor.

Békéscsaba: Dabic (5), MOLCSÁNYI (20), Nagy V. (1), SOÓS (19), Kanizsai (1), CLEMENT (9). Csere: Szpin (libero), KORNISS (6), Bodnár (7). Szakmai igazgató: Kormos Mihály

Az eredmény alakulása: 1. szett: 8:2, 14:10, 16:10. 2. szett: 5:8, 5:14, 16:22. 3. szett: 2:6, 9:11, 17:22. 4. szett: 6:3, 15:13, 17:17

Nem a legjobb előjelekkel utazott Jászberénybe a BRSE, hiszen az amúgy is sérülésektől tizedelt gárdából kiesett, Ivana Radonjic aki nem is tarthatott társaival. A hazai JRK a bajnokság egyik meglepetés csapata a tabella 4. helyén állva várta a bajnokot.

 

Rémálom szerűen kezdődött a meccs a BRSE számára. Kormos Mihály hamar időt kért, valamint feladót cserélt. Ez sem segített, a lelkes hazaiak tetemes előnyre tettek szert. A csabaiak fáradtan játszottak, nem volt aki hátára vette volna a gárdát, így Soós rontásával a hazaiak örülhettek szett győzelemnek.

 

Cserékkel próbálta felrázni csapatát a vendégek mestere. A gyengébben teljesítő Nagy Viktória helyett Bodnár, míg Kanizsai helyett Korniss lépett pályára. Magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a békéscsabaiak, pár ponttal elhúztak. Ekkor Korniss állt a nyitó pozícióba és ez ellen nem volt ellenszere a hazaiaknak. Magabiztosan hozta a játékrészt és egyenlített a BRSE.

 

A harmadik játékrészre Deme Gábor a két bosnyák légiósa mellé az ukrán ütőjét is bevetette. Jól kezdtek a csabaiak, de szívósan tapadt Jászberény. Sok volt a hiba, annál kevesebb a jó egyéni teljesítmény. Korniss továbbra is üde színfolt volt, majd pedig a kapitány Soós érezte, hogy több kell a győzelemhez és beindította a pontgyártást. Érezhető volt, hogy komoly lélektani előnyre tesz szert, aki megnyeri a szettet, amely végül a nagyot küzdő csabaiaknak sikerült.

 

Nem adta fel a hazai csapat, parázs küzdelem zajlott a pályán minden egyes labdáért. 17:17-nél fordultak a célegyenesbe a felek, ahol Bodnár blokkja adta meg a kezdő löketet. Innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet BRSE. A siker értékét növeli, hogy kulcsemberei hiányában érte el a csabai csapat. A látottak alapján kijelenthetjük, hogy sok csapat megizzad még Jászberényben.

 

Kormos Mihály: Fontos győzelmet arattunk, tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz. Kulcsembereink a döntő szituációkban nem hibáztak, ez volt a siker kulcsa. Köszönjük szurkolóink támogatását.

jászberény