Idegenben nyert fontos rangadót a BRSE

Vasas Óbuda—Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (—18, —14, —19)

NB I-es női röplabda-mérkőzés. Budapest, 200 néző. Vezette: Adler, Kiss Z.

Vasas: Tálas 3, Miklai 10, Vacsi 6, Bodovics 5, Háfra 4, Villám 3. Csere: Tóth A., Lévai (liberók)Ludmán. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Békéscsaba: Dabic 6, MOLCSÁNYI 6, BODNÁR D.6, RADONJICS 16, Soós 9, Clement 9. Csere: Szpin (liberó). Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Az eredmény alakulása: 1. szett: 1:5, 5:8, 9:9, 17:21. 2. szett: 4:3, 8:7, 12:16, 13:21. 3. szett: 2:8, 5:12, 6:16, 18:22.

Az alapszakasz elsőséget is befolyásoló rangadót rendeztek csütörtök este, ahol fűthette a visszavágás vágya a csabaiakat, hiszen a bajnokság második fordulójában hazai pályán elbukták a döntő szettet. Bár a mérkőzés előtt mindkét edző egyetértett abban, hogy a leglényegesebb kérdések tavasszal dőlnek majd el. A hazaiak a tavaly még Békéscsabán játszó Szombathelyi Szandra nélkül kezdtek, helyén a fiatal Villám lépett pályára.

 

Jól kezdett a Békéscsaba, tökéletesen olvasták az ellenfél játékát és az első szett elején magabiztosan vezettek. Tálasék azonban utolérték a csabaiakat, 9:9-nél Kormos Mihály időt is kért. A játékrész közepén azonban nagyon beindult a Békéscsaba, határozottan támadtak és remekül blokkoltak. Ivana Radonjic, ha kellett ejtett, ha szükség volt rá, elementáris erővel bombázott a túloldalra. A jó játék meg is hozta az eredményét, a Békéscsaba 18-ra hozta az első játszmát.

 

A második szett elején beragadt a Békéscsaba, a Vasas pedig magához ragadta a kezdeményezést. A lendület azonban hamar alábbhagyott, az ismét lábra kapó vendégek előbb beérték ellenfelüket, majd megfordították az eredményt. Bodnár jó nyitásaival növelte előnyét a vendégcsapat, a kedvenceiket szép számban elkísérő szurkolók részéről zúgott is a taps, további erőt adva a lányoknak. Jókay Zoltán időkéréssel próbálkozott, de ez sem törte meg a békéscsabaiakat, akik a szettet Molcsányi Rita blokkolása után lecsorgó labdával nyerték meg meggyőző különbséggel. Ezzel közel került a BRSE ahhoz, hogy visszavágjon a szeptemberi békéscsabai vereségért, ám a Vasas az a csapat, amely tudvalevőleg soha nem adja fel a mérkőzést.

 

Dabic ásszal nyitotta meg a 3. szettet, majd Bodnár két hatalmas blokkal bizonytalanította el véglegesen Miklait. Szívósan tapadt a Vasas, de Soós hihetetlen mentése után Clement centerből szerzett pontja nagy lélektani előnyt jelentett a vendégeknek. 6:16-nál némi közjáték zavarta meg a csabaiakat, a Vasas állásrendje körül adódtak problémák, s emiatt tíz percet állt a játék. A játékvezetők nem álltak a helyzet magaslatán ezekben a pillanatokban. A hazaiak fel is zárkóztak, de Kormos edző időt kért és rendezni tudta sorait a lelkes Békéscsaba és behúzta a harmadik szettet is, magabiztosan megnyerve ezzel a mérkőzést is. Következik vasárnap 16 órakor Békéscsabán a Gödöllő elleni rangadó.

 

Kormos Mihály: — A mérkőzés nagy részében nagyon szépen röplabdáztunk, a megbeszélteket maximálisan betartva találtuk meg az ellenfél gyenge pontjait. Ez eredményezte a győzelmünket.

10521927 733058170119222 3331188917899585870 n