Irány Izrael!

Irány Izrael!

Nem sikerült jól a főpróba a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE számára a keddi CEV Kupa fellépés előtt, hiszen szombaton nyert helyzetből, 5 meccslabdáról veszítette el két és fél éve tartó hazai veretlenségét az alakulat. Búslakodni azonban most nincs idő.

A csapat maradt Budapesten, hiszen hétfőn reggel már Izrael felé veszi az irányt a BRSE, hogy a CEV Kupa legjobb 16 csapata közé kerülésért vívandó párharc első felvonásaként a Maccabi XT Haifa ellen szerepeljen. Dobi Edináék egy nemzetközi szinten rutinos csapattal fognak találkozni, hiszen soros ellenfelük évek óta tagja az európai kupáknak, tavaly például a Bajnokok Ligájában indultak. Az izraeliek keretét böngészve több idegenlégióst fedezhetünk fel, két orosz és két ukrán játékos keresi kenyerét Haifában, melléjük igazoltak egy amerikai világsztárt az elmúlt hetekben, a kétszeres olimpiai ezüstérmes Logan Tom személyében. A száraz adatok, egy dinamikus, jó fizikai paraméterekkel megáldott csapatot mutatnak, akik ellen nagyon pontosan és keményen kell játszania a magyar bajnoknak. A játékon kívül szükség lesz még a csabai szívre, a szurkolók erejére, és a hitre, hogy idén is van keresni valója a csapatnak a legjobbak között.

A visszavágóra csak január 11-én kerül sor Békéscsabán, az akkori dolgunkat nagyon megkönnyítené, ha idegenben sikerülne győzelmet aratni az izraeli rivális felett. A találkozó december 12-én, kedden, helyi idő szerint 17.00 órakor kezdődik Haifában.