Jól kezdték az idényt a BRSE juniorjai

BRSE-junior-2016-2017A két évvel ezelőtti bajnok, a tavalyi bronzérmes Békéscsabai Röplabda SE junior csapata az előző bajnoki szezonhoz képest szinte teljesen kicserélődött. Az új összetételű gárda is folytatja a korábbi évekhez hasonló remek szereplését, hiszen az eddig lejátszott négy mérkőzésből háromszor győztesen jöttek le a lányok a parkettről. Ez a sikeresség is bizonyítja a BRSE eredményes utánpótlását.

Az első körben hazai pályán a Kaposvárt fektették két vállra könnyed összeszedett játékkal.

A második mérkőzésen már Nyíregyházán az első vereség is elérte a gárdát, igaz a legkisebb különbséggel 3-2-re maradtak alul a FATUM ellen. A hazaiak szereztek vezetést, majd innen beindult a Csaba, az egyenlítés után átvették a vezetést is. A nyírségiek remekül hajráztak a negyedik után az ötödik szettet is behúzták.

A harmadik fordulóban a fővárosban egy laza 3-0 következett a TFSE ellen.

Folytatásban itthon az egyik nagy riválissal, az UTE-val nézett szembe a viharsarki alakulat. Simának indult az összecsapás, hiszen 2-0-ra megléptek a békéscsabaiak. Felriadtak a lila-fehérek és egy óra alatt egyenlítettek. A mindent eldöntő szettben újra a BRSE dominált. Koncentrált játékkal megszerezték a 3. győzelmüket, ezzel 4. helyre jöttek a tabellán.

Eredmények

Békéscsabai RSE – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3-1 (14, 20, -12, 18)

Nyíregyháza – Békéscsabai RSE 3-2 (25, -22, -24, 20, 12)

TFSE – Békéscsabai RSE 0-3 (17, 22, 21)

Békéscsabai RSE – UTE 3-2 (20, 24, -16, -21, 10)