“Kedvenceink kedvencei” – Ludmán Réka

Még csak egy idényt töltött Békéscsabán, de közvetlen stílusával és kedvességével belopta magát a szurkolók szívébe Ludmán Réka, aki nemrég 2 évvel hosszabbította meg a szerződést a bajnoki címvédővel.

A klub menedzsmentje, fontos szerepet szán a jövőben a junior csapat kapitányaként az országos döntőre készülő fiatal ütőnek, aki kedvenceit az alábbiakban ismerhetnek meg szimpatizánsaink.

Ludman-cikkMezszám: 17. Amikor elköltöztem otthonról a békéscsabai szerződés miatt, akkor az öcsém kért meg rá, hogy az ő mezszámával játsszak én is.

Becenév: Ré, Réku

Válogatottság: utánpótlás válogatottság 2010-2014 között

Születési idő: 1997.01.15

Magasság: 187 cm

Súly: 75 kg

Kedvencek

Szín: A türkizkék a kedvencem, de a kék többi árnyalatát is szeretem.

Film: A szív bajnokai, és a Mackótestvér.

Könyv: André Agassi: Open cimű életrajzi könyve, mert volt olyan, hogy abba akartam hagyni a röplabdát, de elolvasva ezt a könyvet rájöttem, hogy nem szabad ilyen könnyen feladjam. Meg persze a teniszt és Agassit is szeretem.

Étel: Levesek közül a nagymamám spárgakrémlevese a kedvencem, másodiknak anyukám rakott zöldbabja a favorit.

Ital: málnaszörp

Sportoló: Tatiana Kosheleva, orosz négyesütő.

Idézet: “Az életedet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amiktől eláll a lélegzeted.”

Hobby: Szeretek utazgatni, és új dolgokat megismerni. Persze azok a nyaralások az igaziak, amikor a családdal együtt megyünk valahova. Egyik kedvencem a Bledi tó és környéke.

Példakép: Természetesen az anyukám, szeretnék mindenben rá hasonlítani. Ő számomra a legjobb példa, emberileg és anyaként is.

Legemlékezetesebb meccsem: Utánpótlás szinten a tavalyi junior döntő. Felnőtt szinten pedig a Bajnokok Ligájában való bemutatkozásom, illetve az a bajnoki döntő amelyben 17 évesen játszottam, pont a Békéscsaba ellen.

A csapattársaid közül kinek, és melyik képességét választanád ha tehetnéd? Nem könnyű kérdés, hiszen csapattársaim kiváló játékosok, remek képességekkel. Dorka (Bodnár Dorottya) gyorsaságát és dinamikáját választanám.

Mit szeretsz legjobban Békéscsabában? Miért szeretsz itt lenni? Nagyon szeretek itt élni. Ha mindenképpen választanom kellene, akkor elsősorban a meccseken való hangulatot emelném ki. Hihetetlen amit a szurkolók a csarnokba varázsolnak nekünk, ez mindig hatalmas lendületet ad.

Hol tanultál? Milyen végzettséged van? Még csak gimnáziumi végzettségem van. Persze szeretnék továbbtanulni, de most a sport a legfontosabb számomra.

Mi az amit el szeretnél érni pályafutásod során? Rengeteg álmom van. Egyelőre az a célom, hogy a BRSE egyik stabil, meghatározó játékosa legyek. Még sokat kell fejlődnöm, de most csak ez lebeg a szemem előtt. Szeretnék hazai és nemzetközi porondon segíteni a klubnak a minél jobb eredmények elérésében.

A “Kedvenceink kedvencei” további részei

Petrenkó Brigi

Tálas Zsuzsi

Szpin Reni

Soós Niki

Tanja Matic

Ludmán Réka