Képviselői támogatásból kaptak kerékpárokat a BRSE játékosai!

Bár karácsonyig még közel másfél hónap van hátra, a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE három játékosa számára emlékezetes volt a mai nap, hiszen nem mindennapi ajándékot kaptak.

Az adományozó Bíró Csaba önkormányzati képviselő, a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság elnöke volt, aki edzés előtt tett látogatást a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban és adott át egyedi, névre szóló kerékpárokat Bodnár Dorottyának, Nagy Viktóriának és Tálas Zsuzsannának.

A sportolók hatalmas örömmel és meglepetéssel vették át a kétkerekűeket, amelyet ki is próbáltak a helyszínen.

“A szezon kezdete előtt konzultáltam Baran Ádámmal és kérdeztem meg, hogy mi az, amivel segíthetem a város és a régió legeredményesebb egyesületét. Az elnök úr felvázolta, hogy a játékosok zöme kerékpárral jár a mindennapok során, így szeretnének egy egységes bicikli parkot létrehozni a csapattagok számára. Ehhez tettem meg az első lépéseket három kerékpár formájában, bízom benne, hogy többen követik majd példámat. A gárda lelkes szurkolójaként remélem, hogy a BRSE folytatja sikeres szereplését, amely jó hírét viszi a városnak, immár határokon túl is.” – zárta gondolatait Bíró Csaba.

Tálas Zsuzsa kiemelte, hogy bár még csak néhány hete lakik Békéscsabán, de nagyon megszerette, élhető, szép városnak tartja, barátságos és sportszerető emberekkel. “Meglepetés volt számomra, hogy milyen sokan kerékpároznak itt, és mennyire fejlett az ehhez szükséges infrastruktúra. Mától én is beállok a sorba és ha csak tehetem két keréken közlekedek.” – mondta mosolyogva a válogatott feladó.

Nagy Viktória számára elengedhetetlen munkaeszköz a bicikli, hiszen ezzel közlekedik otthonától az iskolába, illetve edzésre is. “Középiskolás vagyok, így feszes a napi beosztásom, nehéz összeegyeztetni tanulmányaimat az élsporttal. Sokszor minden perc számít és a leghatékonyabban és leggyorsabban kerékpárral közlekedek. Sajnos a régi bringám nemrég ment tönkre, így nagyon örülök az újnak, hihetetlenül boldog vagyok!”

Bodnár Dorottya: “Köszönjük képviselő úrnak az ajándékot, gyönyörű, egyedi és névre szóló járgányokkal gazdagodtunk, amit maximálisan kihasználunk.”

Baran Ádám a klub elnöke, megköszönte a felajánlást Bíró Csabának. Elmondta, hogy reményei szerint a teljes keret és a szakmai stáb számára is tudnak majd kerékpárokat biztosítani, ehhez keresik a további támogatókat és várják a felajánlásokat. “A klub elkötelezett az fenntartható fejlődés és az egészséges, mozgásgazdag életmód iránt, bízom benne, hogy az egyesület minden tagja jó példával szolgál a jövő generációja számára.” – mondta a klubvezető.

Balesetmentes közlekedést! Hajrá BRSE!

20151104 165528020151104 143737