Két győzelemmel kezdtek az ifjúságiak.

Hétvégén az Országos Ifjúsági Bajniokság (OIB) is elkezdődött, melyen a Budapest Bank BRSE csapata az Eger, Jászberény, Göd,  MTK négyessel került egy csoportba s az első játéknapon, magabiztos játékkal győzte le két riválisát. A csapat egy része Miskolcon tartózkodott a junior mérkőzésen, egy játékos reggelre lázasodott be, ennek ellenére a kissé foghíjas szerkezetben is kiválóan szerepeltek a lányok Egerben. Ebben a sorozatban, (csakúgy mint a felnőtteknél) az elmúlt két évben viharsarki aranyérem született, azonban annak a csapatnak a magja már kiöregedett a korosztályból, így erre az évre az ismételt csapatépítés, illetve a tavalyi serdülő bajnoki bronzérmes gárda ifjúsági korosztályra való felkészítése maradt. Ennek az első állomását szép és összeszedett játékkal teljesítette a csapat akik a Jászberényi RK, majd a Gödi RK igen fiatal együtteseit fektették két vállra. A következő fordulóban már komolyabb erőfelmérő következik hiszen az MTK és az Eger csapatai már nagyobb játékerőt képviselnek.   

OIB 1, forduló Eger:

Budapest Bank BRSE – Jászberényi RK 3-0 (14,17,16)
Budapest Bank BRSE – Gödi RK 3-0 (13,16,7)

BRSE: Petrenkó Brigitta, Varga Alexandra Godó Panna, Turi Inez, Korniss Emese, Kardos Gréta, Petri Izabella, Boskó Lili, Kanizsai Magdolna, Bartolák Adrienn. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Ellenfeleink fiatalabbak voltak a mai napon ezért jogos elvárás lehetett a szettveszteség nélküli győzelmek kivívása ezt teljesítette a csapat. Végig komolyan vették a lányok a mérkőzéseket s a jó hangulat mellett sikerült szép, gyors játékkal és taktikus nyitásokkal előrukkolniuk a mai napon, amihez gratulálok! A következő fordulóra sokkal nehezebb feladatnak ígérkezik a hasonló folytatás, ezért keményen kell dolgozzunk az edzéseken!

osb2