Kettes fokozat – Pénteken jön a második elődöntő!

MK döntő 13Az első szett kicsit döcögősebb megnyerését leszámítva simán hozta az elődöntő első mérkőzését a bajnoki címvédő Linamar – Békéscsabai Röplabda SE. Szemmel láthatóan a legjobb forma felé vezető út közepe táján tartanak Molcsányiék, ami bizakodásra adhat okot, hiszen Sasa Nedeljkovic híres, kiváló formaidőzítéséről, s ha a csabai alakulat meccsről meccsre fog javulni, akkor bizony fel kell kötnie a nadrágot az ellenfeleknek. Mert múlt vasárnap egy kicsit döcögősebb játékkal is simán közé raktak 7-8 pontot a csabaiak, akik nem szeppentek meg az első szettben sem, amikor 15-20-at mutatott az eredményjelző, stabil játékuk és kiváló csapatszellemük ezúttal is győzelemre segítette őket. Pénteken egy másik mérkőzés kezdődik majd, a Jászberény otthon veszélyes, egy elődöntő második meccse pedig már önmagában is nagy feszültségeket generál a résztvevőkben, így biztosan kettes fokozatba kell kapcsolnia a viharsarkiaknak, ha a vasárnapi harmadik mérkőzésre előnnyel szeretnének megérkezni. ” Ígérem, otthon nyerünk!” nyilatkozta Deme Gábor az első meccs után, a bajnokcsapat nyilván nem kíván asszisztálni a jászberényi mester kijelentéséhez, így a pénteki derbin eggyel több okuk van még magasabb szinten röplabdázni.

A vezetőedző és a játékosok is optimistán, és önbizalommal telve nyilatkoztak.

Sasa Nedeljkovic: Nem altat el Bennünket az első mérkőzés eredménye. Tudjuk, hogy pénteken egy teljesen más meccs vár ránk. Sokat emlegetik a jászberényiek az első szettet, ahol nagyon szoros volt az eredmény. Végig ezen a szinten kell játszani ellenünk, ha meg akarnak verni bennünket. Ezt várjuk a Jászberénytől pénteken. Tudom, hogy a csapatom az eddig lejátszott öt jászberényi meccséből rengeteg tapasztalatot levont, és sokat hasznosít majd belőlük az összecsapáson. Nyerni akarunk, amit a pályán bizonyítani is szeretnénk.

Sarah Clement: A múlt vasárnapi meccs nagyon izgalmas volt. Tudjuk, soha sem könnyű játszani a jászberényi csapat ellen. Örültem, hogy ennyi nézőt láttam kint a mérkőzésen a Húsvéti Ünnepek alatt. A második lépés következik pénteken. Biztos vagyok benne, hogy a Jászberény jól fog játszani, de abban is biztos vagyok, mi is jól játszunk majd.

Bodnár Dorottya: Idegenben sokkal nehezebb mérkőzésre számítunk. A Jászberény az a csapat, aki még többet akar kihozni magából hazai pályán. Mentálisan és fizikálisan is készülünk ellenük. Szeretnénk a második győzelmünket is megszerezni, hogy ezzel még közelebb kerüljünk célunk eléréséhez.