Kettős győzelem, továbbjutás, labdaeső

Mivel a Kaposvár sportszerűen akceptálta a címvédő BRSE azon kérését, hogy adja fel pályaválasztói jogát, így mindkét találkozót Békéscsabán rendezték, ezzel az amúgy is feszített sorozatban lévő csabaiak mentesültek egy újabb somogyi túra alól.

I. mérkőzés

BRSE-labdaeső-11.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Linamar-Békéscsabai RSE 0-3 (-21, -15, -20)

Magyar Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés. Békéscsaba, 400 néző.
V.: Halász E., Nagy Lajos.

Kaposvár: Bagyinka, Araujo, Szívós, Horváth A., Kanizsai, Sitkey. Csere: Csitári (libero), Korniss, Rák, Mészáros. Vezetőedző: Zarka Péter.

Békéscsaba: Tálas, Matic, Bodnár, Szakmáry, Csengeri, Clement. Csere: Szpin (libero), Ludmán, Soós, Petrenkó. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 6:9, 12:17. II. játszma: 6:8, 12:16. III. játszma: 7:6, 16:16.

A délelőtti első mecset a vendégek kezdték jobban, Tálasék 9-nél érték utol a lelkesen játszó Kaposvárt. Elérve az üzemi hőfokot, aztán nem volt kérdéses, hogy melyik csapat nyeri az első etapot.

A második szett elején sem alakult ki markáns különbség a felek között, érződött, hogy a bajnok annyit ad ki magából, ami a találkozó megnyeréséhez feltétlenül szükséges, végül megrázták magukat és magabiztosan nyerték a játékrészt.

Cseréltek a hazaiak, Petrenkó, Ludmán és Soós érkeztek a pályára. Remek megoldásoknak tapsolhatott a nagyérdemű, szépen haladt a Békéscsaba a találkozó megnyerése felé, amelyet aztán Bodnár Dorottya parádés nyitásával le is zártak, így előnnyel várják a délutáni visszavágót.

II. mérkőzés

BRSE-labdaeső-2Linamar-Békéscsabai RSE—1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (16, 18, 23)

Röplabda Magyar Kupa női mérkőzés, negyeddöntő, visszavágó. Békéscsaba, 700 néző. V.: Nagy L., Halász Enikő.

Békéscsaba: Matic, Tálas, Clement, Bodnár, Soós N., Szakmáry.
Cs.: Molcsányi (liberó), Ludmán, Petrenkó, Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Kaposvár: Szívós, Araujo, Bagyinka, Korniss, Rák, Sitkey. Cs.: Csitári (liberó), Kanizsai, Kocsi, Horváth A., Mészáros, Vezetőedző: Zarka Péter.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:4, 5:5, 8:6, 11:6, 16:9, 18:14, 23:15. 2. szett: 4:1, 6:8, 11:9, 11:13, 14:13, 15:16, 19:16, 23:18. 3. szett: 2:3, 4:3, 9:7, 12:12, 14:16, 18:17, 23:23.

A kaposváriak az előző két találkozó tapasztalatai alapján megint csak nagyon bátran kezdtek és az első játékrész elején vezettek is. A csabai lányok azonban gyorsan fordítottak, bár a fokozatosan lemaradó somogyiak ezután sem akarták feladni és egy ízben még mínusz hétről visszajöttek mínusz négyre. Ezután azonban már nem volt pardon, Szakmáryék gyorsan dűlőre vitték a dolgot és a végére egészen nagy különbséget kialakítva nyerték meg a játszmát.

A második felvonásban sem várt sétagalopp a békéscsabaiakra, a kaposváriak mindent beleadtak és az első technikai szünetben két ponttal Bagyinkáék előnyét mutatta az eredményjelző. Fordulatokban nem volt hiány, hol az egyik, hol a másik fél örülhetett a vezetésnek, a 2. technikainál speciel a Kaposvár. Pár pillanat múlva ismét Tálasék birtokolták az előnyt, amit nem is adtak ki a kezükből.

Szoros csatát hozott a 3. szett is. A legszebb és leghosszabb labdamenet a 13. pontért zajlott, több mint egy percen keresztül. Soóséknak ezúttal is igyekezniük kellett, mert a kaposváriak szerettek volna ismét játszmát nyerni, nem sikerült, mert a hazaiak, amikor kellett pontosítottak a játékukon.

A Békéscsaba kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé. A somogyiak elleni három összecsapás roppant hasznosnak bizonyult a jövő csütörtöki Vasas elleni budapesti bajnoki és két ünnep közötti békéscsabai Közép-európai Liga találkozók előtt.

A lefújást követően labdaeső hullott a játéktérre, a klub jótékonysági akciójának keretében. Az adományokat a BRSE a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetével együttműködésben juttatja el a rászorulók számára.

Edzői nyilatkozatok:

Sasa Nedeljkovic: — Sikerült megvalósítanunk a célt, vagyis a továbbjutást a Magyar Kupában. A legjobb négy között valószínűsíthetően a Nyíregyháza lesz az ellenfelünk. A három nap alatt lejátszott három találkozó jó felkészülést jelentett a december 22-ei Vasas elleni budapesti bajnoki, valamint a két ünnep között Békéscsabán sorra kerülő Közép-európai Liga forduló előtt.

Zarka Péter: — Ha a gyermeteg hibáinkon túl tudunk lépni, akkor eljutunk oda, ahová szeretnénk, s azt játsszuk majd, amit valójában is tudunk. Ami ma a lányokban volt, azt kiadták magukból, de van még némi hiányérzetem.