Kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a BRSE a Magyar Kupában!

Linamar-Békéscsabai RSE—Budaörsi DSK 3:0 (10, 11, 13)

Magyar Kupa női röplabdamérkőzés, nyolcaddöntő, visszavágó, Békéscsaba, 350 néző. V.: Jámbor Tamás, Bodrogi László.

Békéscsaba: Dabic, Soós N., Bodnár, Korniss, Molcsányi, Clement. Cs.: Szpin (liberó), Kanizsai, Nagy V., Gyenge, Bagyinka. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Budaörs: Kolada, Imreh, Mészöly, Boller, Gőczi, Szabó K. Cs.: Deli-Gemann (liberó). Edző: Ratimorszki Károly.

Eredmény alakulása. 1. szett: 0:2, 1:4, 7:5, 12:6, 20:8. 2 szett: 4:3, 7:3, 10:4, 15:6. 3. szett: 3:3, 6:3, 6:5, 18:9.

Magabiztos előnyt szerzett a BRSE az első mérkőzésen, így nyugodtan készülhettek a visszavágóra Molcsányiék. A hazaiak soraiban ott melegített már Ivana Radonjic, aki a vasárnapi jászberényi találkozón nem léphetett pályára bokasérülése miatt. A meccs némi késéssel kezdődött, hiszen a vendégek csak fél hatra érkeztek meg. Érdekes módon, ez inkább a hazaiakat zavarta meg, ugyanis 5:4-ig a budaörsiek vezettek. Ezt követően is igyekeztek lépést tartani a békéscsabaiakkal, de egyre több hiba csúszott a játékukba, a pályaválasztó pedig egyre inkább felvette az utazó ritmust. Innen kezdve nem volt kérdéses, kihez kerül az előny.

A második szett elején minkét csapat azzal „tűnt ki”, hogy zsinórban rontotta nyitásait. Aztán megemberelte magát a házigazda, és az első technikaira négypontos előnyre tett szert, hogy innen folytatva már simán behúzza a szettet.

A harmadik játékrészre nagyobb részt lecserélte a kezdőcsapatot Kormos Mihály. A kezdeti bizonytalankodás után újra beállt a gépezet, és a rend. A hazaiak bemutattak néhány újabb szép megoldást, a Budaörs pedig fizikailag is elfáradt, de lélekben is végleg feladták, így győzött a papírforma.

Továbbjutott a Békéscsaba kettős győzelemmel. A negyeddöntőben az UTE gárdája lesz az ellenfél. A tervek szerint a párharc december 10-én kezdődik a fővárosban, majd egy hét múlva rendezik a visszavágót Békéscsabán.

Kormos Mihály: Fáradtan mozgott a csapat, hiszen kemény edzésekkel készülünk a jövő szerdai Gödöllő elleni párharcra. Örülök a továbbjutásnak.