Kezdődik a rájátszás a bajnokságban!

20160315 brse-kaposvárEgy újabb fronton zárta le az idei szezon csatározásait a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE, miután Mariborban a Közép Európai Liga döntőjében ezüstérmet szerzett a Calcit Ljubljana ellenében. A sorozatban még veretlen viharsarkiak egy ezúttal kiváló napot kifogó, remekül nyitó és pontosabb támadójátékot bemutató ellenféllel találták magukat szembe, így a szlovén sztárcsapat a döntőben tudott visszavágni az alapszakaszban elszenvedett vereségéért és fosztotta meg a csabaiakat a veretlenségüktől. Ettől függetlenül az ezüstéremmel is hatalmas teljesítményt ért el a magyar bajnoki és kupa címvédő, hiszen a klub történetének első, nemzetközi sorozatban szerzett érmét hozták a megyeszékhelyre, és a MEVZA sorozat tíz mérkőzésén bemutatott 9-1-es győzelmi mérlegük is igen imponáló. Sokat keseregni, vagy éppen ünnepelni nincs azonban idő, hiszen nemzeti ünnepünkön már a bajnokság negyeddöntőjét kell megkezdeni, ellenfélként az alapszakasz nyolcadik helyén végzett Kaposvár együttese vár Tálasékra. A somogyiak elleni párharc két nyert mérkőzésig tart, és a pályaelőnyt, az egész rájátszásban élvező csabaiak otthonában kezdi meg a két csapat a negyeddöntőt. Egyértelmű esélyesként tekint mindenki a bajnokcsapatra, azonban a kötelező győzelem, kötelező komolysággal és tisztelettel is jár, így mindenki biztos lehet benne, hogy a BRSE teljes koncentrációval, és erőbedobással fog játszani kedden este.

Ahogyan eddig, úgy ezúttal is megkérdeztük az érintetteket:

Sarah Clement: – Nehéz feldolgozni, hogy nem nyertük meg a Közép Európai Ligát, de mindentől függetlenül ez egy nagyszerű siker számunkra. Nem szabad sokat gondolkozni a múlton, hiszen itt az újabb kihívás előttünk, a Magyar Bajnokság. Az első lépés a Kaposvár legyőzése lehet, amivel be tudunk jutni az elődöntőbe. Meg kell oldanunk, meg is fogjuk oldani, mert idén is el szeretnénk megnyerni az aranyérmet. Nagyon hálásak vagyunk a szurkolóknak, akik támogatnak bennünket. Ők a hetedik ember a pályán, ami hihetetlen plusz energiát, erőt ad nekünk.

Fábián Fanny: – Sokat kivett belőlünk a maribori Final Four. Örülök annak, hogy idáig eljutottunk, de sajnálom, hogy nem mi hoztuk el az aranyat. Kedden újabb akadályt kell átlépnünk, hiszen megkezdődik a Magyar Bajnokság negyeddöntője. Tudjuk, hogy a Kaposvárból több játékosa is távozott a télen, de ez nem befolyásol minket a céljaink elérésében.

Fésüs Erzsébet, másodedző: – Az egyik legfontosabb állomás számunkra a Magyar Bajnokság. Lelkes, fiatal csapat a Kaposvár, amely már a legjobb nyolc közé jutást is sikerként könyvelheti el. Céljaink különbözőek. Mi meg szeretnénk nyerni újra a bajnokságot, Ők pedig már a jövő évi csapatot kezdték el építeni. A somogyiak elleni negyeddöntő nagyon jó ráhangolódás lehet az elődöntőre.

A párharc első mérkőzésére március 15-én 18.00 órai kezdettel kerül sor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.