Kierra Holst személyében amerikai óriást igazolt a BRSE!

20160126 210212A bajnokság végéig szóló szerződést kötött a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE és Kierra Holst, így amennyiben a játékengedélye megérkezik, úgy az amerikai ütő már pénteken a jászberényi bajnoki mérkőzésen pályára léphet a címvédő színeiben.

A 193 centiméter magas játékos Texasból érkezett, ezt megelőzően az amerikai egyetemi bajnokságban hozott jó átlagot. A sportoló – aki márciusban tölti be a 22. életévét – elmondta, hogy ügynökségétől sok jót hallott a csabai klubról, komoly kihívásként tekint a megmérettetésre, szeretné játékával segíteni új csapatát céljainak elérésében.

A BRSE vezetőedzője Sasa Nedeljkovic szerint fizikálisan még fejleszteni kell a játékost, azonban adottságai, az edzéseken nyújtott hozzáállása és teljesítménye meggyőzte a stábot arról, hogy érdemes szerződtetni.

Baran Ádám a csabai klub elnöke elmondta, hogy a bajnokság mellett a Magyar Kupában és a Közép Európai Ligában is talpon vannak még, és ez a sorozatterhelés jelentős igénybevétellel jár, nem szeretnék, ha egy-egy esetleges betegség vagy sérülés befolyásolná mindezek végkimenetelét, így a szakmai stábbal konzultálva döntötték el, hogy megerősítik a keretet.

Az egyesület szintén bejelentette, hogy a tegnapi napon közös megegyezéssel szerződést bontott Ilyés Bettinával, akinek további pályafutásához sok sikert kívánnak.