Kötelező hangolódás

A CEV Kupa előtt még Miskolcon vendégszerepel a bajnok.

A Vasas legyőzése után nem pihenhettek sokat a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE játékosai, hiszen a honi pontvadászat már szombaton folytatódik. Miskolcra látogat a bajnoki címvédő, ahol a nyáron jelentősen meggyengült házigazdák ellen nem is lehet más a célkitűzés, mint a szettveszteség nélküli győzelem. A borsodiak kicsi, és alacsony csarnoka nem a legjobb felkészülési helyszín Sasa Nedeljkovic lányainak, a jövő heti Olympiacos elleni CEV kupa mérkőzésre, de a sorsolás szeszélye folytán ezt a feladatot kell megoldani. Félvállról nem szabad venni a találkozót, hiszen a Miskolcban azért még mindig találunk rutinos játékosokat, valamint a szombati túra szerves része a csapat felkészülésének, így a bajnoki mérkőzésen minden pályára lépő csabai játékos maximális elszántsággal és odafigyeléssel fogja tenni a dolgát.

Bodnár Dorottya és Sasa Nedeljkovic értékélése:

Sasa Nedeljkovic:
A Vasas ellen két játszmán keresztül jól működtünk. A harmadik játékban elhitte, hogy ezt magától megnyerjük. 11 pontot adtunk ellenfelünknek, de még így is csak 22-re kaptunk ki. A negyedikben szépen feljött a Vasas, mi teljesen visszaestünk. Tudatosan, fokozatosan kezdtem el cserélni, mely célja a pihentetés volt. Visszajött a figyelem és ezzel könnyedén nyertük az ötödik szettet.
A Miskolc játékosállománya minőségben nagyon visszaesett. A kiesés elkerülése ellen játszanak majd. Néhány komoly játékos maradt még a gárdánál, éppen ezért nem vehetjük könnyedén őket. Elvárható kötelező győzelem a csapattól, ahol néhány játékosnak, akik nem szerepeltek sokat az angyalföldiek ellen biztos játéklehetőséget fogok biztosítani. Szombatig megpróbálunk frissíteni, hogy borsodi mérkőzés után teljesen az Olympiacos ellen készülhessünk.

Bodnár Dorottya:
Meggyengültek a miskolciak. Szabó a Gödöllőbe, míg Sitkey a Nyíregyházába igazolt. Lényeg, hogy a saját játékunkat játsszuk, úgy mint a Vasas ellen az első két játszmában. Szeretnék végre én úgy játszani, ahogy elvárom magamtól. Remélem ezzel az elmúlt két hét mérkőzései elegendőek lesznek arra, hogy összeszokjunk az Olympiacos ellen és legyen esélyünk a továbbjutásra.