Középdöntőt rendeztünk az Országos Ifjúsági Bajnokság keretében

UP ifi-cutHatfordulós alapszakasz negyedik köréhez érkezett az Országos Ifjúsági Bajnokság hétvégén. Hazai pályán próbálhattak meg olyan eredményt elérni a csabai lányok, hogy az elődöntőben minél előkelőbb helyről induljanak a januári végi folytatásban.

Az első fordulóban könnyed győzelemmel kezdett a Csaba. Három sima szettben verte a Szolnokot. Két tizenhármas szett után a harmadikban mindössze öt pontot tudott gyűjteni a Tisza parti egylet.

A folytatásban az Újpest következett. A fővárosiak nagy előnyre tettek szert az elején, de óriási hajrát nyitott a BRSE és heroikus küzdelemben megnyerte az első szettet 26-24-re. A budapestiek nem estek szét, egy magasabb fordulatra kapcsoltak, melyet a kék-fehérek csak szakaszokban tudtak követni. Az UTE 2-1-re átvette a vezetést. A negyedikben új erőre kapott a BRSE, végig kiélezett fej-fej elleni küzdelemben jutottak el a csapatok a végjátékig, ahol a hazaiaknak több lehetőségük is volt szettgyőzelemre, ezzel az egyenlítésre, de nem éltek a felkínált lehetőségekkel, így 3-1-es vereség lett a vége.

A nap utolsó összecsapásán a Nyíregyháza volt az ellenfél, amely gárda nem igazán muzsikált jól a nap korábbi mérkőzésein. Amikor kellett azonban, hihetetlenül összekapták magukat, nem úgy, mint a békéscsabaiak. A nyírségiek végig koncentráltak és taktikus játékkal 3-0-ra győztek.

A csoportban így az Újpest végzett az élen, a Nyíregyháza futott be a második helyen, a Békéscsabai Röplabda SE lett a harmadik.

A folytatásban január 29-én az elődöntő első köre következik, ahol nagyon nehéz dolga lesz a BRSÉ-nek a hatcsapatos országos döntőbe jutni, de ha korábbi játékukat produkálják a lányok, akkor minden esélyük meg lehet.

Eredmények

Békéscsabai Röplabda Sportegyesület – Szolnoki Sportcentrum Sportiskola 3-0 (13, 13, 5)

Békéscsabai Röplabda Sportegyesület – UTE 1-3 (24, -21, -19, -23)

Békéscsabai Röplabda Sportegyesület – Nyíregyháza 3-0 (-17, -17, -17)