Korosztályos válogatottakban a BRSE utánpótlás játékosai

Korosztályos válogatottakban a BRSE utánpótlás játékosai

A karácsonyi ünnep és az új esztendő közeledtével már megszokhatták a röplabdázást figyelemmel kísérők, hogy az ünnepek mellett korosztályos válogatottaink ilyenkor is készülnek, edzőtáboroznak, és játszanak nemzetközi tornákat, EB – selejtezőket. A Békéscsabai Röplabda SE évek óta jelentős tényezője a korosztályos válogatottaknak, hiszen több sportolót is delegálhat a keretekbe. Idén sincs ez másként, nézzük sorban az edzőtáborba behívottakat, és a válogatottak programját:

U15-ös válogatott: Szövetségi kapitány: Halász Márta. Radnai Lili, és Kucsera Jázmin vett részt a december 17-22 közötti edzőtáborban. Itt Sinka Dalma sérülés miatt nem tarthatott a kerettel.

U17-es válogatott: Új szövetségi kapitánnyal és szakmai stábbal készül ez a keret, König Gábor irányítása alatt. Meghívottak: Boskó Ágnes, Kertész Petra, Rády Boglárka, Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér. Sérülés miatt nem tarthatott a kerettel Stollár Szonja. A csapat december 17-23 között edzőtáborban vett részt, majd december 26-30 között Győrben szerepel a MEVZA tornán, 2018. január 05-07 között pedig Miskolcon a korosztályos EB – selejtezőn próbálják meg kivívni az EB döntőbe jutást.

U19-es válogatott: Szintén új szakmai stábbal, Jerome Dumas vezetésével december 17-22 között edzőtáborban készültek a lányok. A BRSE-t Sebestyén Flóra képviselheti. Petrenkó Brigitta, és Szedmák Réka a felnőtt bajnoki és kupa program, míg Glemboczki Zóra sérülés miatt nem tarthatott a csapattal. A keret december 26-30 között Mariborban (Szlovénia) szerepel a MEVZA tornán, itt már Petrenkó Brigitta és Szedmák Réka is csatlakozik a kerethez.

Minden játékosunknak sikeres és sérülésmentes szereplést kívánunk!