Küzdelmes mérkőzésen fontos győzelem!

Linamar-Békéscsabai RSE—Fatum-Nyírsuli 3:1 (—23, 26, 12, 21)

NB I-es női röplabdamérkőzés, Békéscsaba, 600 néző. V.: Csikós Zoltán, Halász Enikő.

Békéscsaba: Bagyinka 3, Soós N. 21, BODNÁR 17, Radonjics 9, Molcsányi 9, CLEMENT 15. Cs.: Szpin (liberó). Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Nyíregyháza: Akimova 2, Sikos 7, Vén 7, ARAUJO 12, VALDEZ 11, ROMA 13. Cs.: Sitku (liberó), Erdős 4, Hengsperger 2. Edző: Kőhalmi Richárd.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:0, 6:3, 7:10, 12:12, 14:18, 19:18, 19:20, 22:21. 2. szett: 2:3, 5:3, 11:5, 12:8, 20:9, 22:24 24:24. 3. szett: 7:2, 10:4, 18:8, 20:9. 4. szett: 2:5, 10:6, 15:8, 15:12, 19:13, 20:17, 23:19.

Kérdéses volt, hogy miként heveri ki a hétközi németországi túrát az amúgy is sérülésektől és betegségektől tizedelt BRSE. A vendégek brazil, román, venezuelai és ukrán játékosokkal érkeztek, Kőhalmi Richárd gárdája szerette volna meglepni a házigazdát. A meccs előtt köszöntötték a vendégek soraiban pályára lépő Natalija Akimovát, aki a tavalyi szezonban aranyérmet szerzett békéscsabai egyesülettel. A hazaiaknál nem lépett még pályára a frissen igazolt amerikai Ali Skayhan, így Bagyinka Fannira várt az irányítás.

Jól kezdett a házigazda, de aztán érthetetlen módon összezuhantak Soósék, amit ki is használt a Szabolcs megyei gárda. Akadozott a csabai gépezet, sem mezőnyben, sem blokkban, sem pedig támadásban nem találta a fonalat a hazai gárda. Nem használt Kormos Mihály időkérése, az NRK ha szorosan is, de megnyerte az első szettet.

A második etapban már összeszedettebb volt a Békéscsaba, fokozatosan elhúzott és tartotta négy-hatpontos előnyét, sőt, tizenegyre is növelte. Ekkor már hatékonyabbak voltak a támadások, javult a védekezés is, és kevesebb hibával játszottak a lányok. Már a zsebükben érezték a pontot, amikor összeomlott a csapat. Négy szettlabdája is volt a vendégeknek, de nem sikerült bevinniük. Még egyszer összekapta magát a BRSE, és gigászi küzdelem után, fogcsikorgatva, de egyenlített.

A harmadik játékrészben ismét repülőrajtot vett a pályaválasztó, már nyoma sem volt az előző szett finisében mutatott visszaesésnek. A hajrára kanyarodva ismét tetemes, tízpontos előnyre tettek szert. Ekkor már (20:9-nél) nem jött ismét a rövidzárlat, nagyon jó védekezést követően, könnyebb szettgyőzelemmel átvették a vezetést. Ehhez hozzájárult az is, hogy egyre gyakrabban hibáztak a vendégek ászai, fáradt a frissen igazolt venezuelai ütő is.

A negyedik etap elejét az NRK kezdte jobban, de aztán ismét fordult a játék. Bodnár Dorottya játéka élményszámba ment, viszont Ivana Radonjic látványosan betlizett. Így nem ígérkezett egyszerűnek a játékrész a hazaiak számára. Szoros csatát hozott a folytatás, de a kezdetiektől eltekintve a házigazdák vezettek, és irányították a játékot. Végül, miként az őszi szezonban, Nyíregyházán, ezúttal is 3:1 arányban nyert – megérdemelten – a Békéscsaba.

Mestermérleg

Kormos Mihály: — Van három feladónk, kettő megsérült, Bagyinka Fanni pedig lázasan lépett pályára. Sokat segített, hogy ebben a nehéz helyzetben mellénk álltak szurkolóink, akik rendre átlendítették a holtponton csapatunkat. Biztos vagyok, hogy az alapszakasz hátralévő idejében lesznek még nehézségeink, de dolgozunk azon, hogy minél könnyebben és jobban átvészeljük ezeket.

Kőhalmi Richárd: — Mindkét csapat ezer sebből vérzik. A Békéscsaba továbbra is egységesebb, megérdemelten nyerték a mérkőzést.