Küzdeni tudásból jeles!

Az Országos Gyermek Bajnokság elődöntőjének első fordulójában három mérkőzésen három győzelmet aratott a Budapest Bank – Békéscsabai Röplabda SE csapata. A fiatalok A TEVA Gödöllői RC, Az Agria RC – EVSI,és a házigazda Albrecht Miskolci VSC – MVSI csapataival kerültek egy kvartettbe. Az első mérkőzésen az előzetesen a csoport másik esélyesének tartott Gödöllővel kellett megmérkőznie a csabaiaknak. A szettveszteség nélküli győzelem nagy érték volt, hiszen a második és harmadik szett végjátékában egyaránt nagyot küzdve, és ügyesen blokkolva sikerült nyernie a lányoknak. A következő mérkőzésen aztán némi meglepetésre az Eger megverte a Gödöllőt, így máris felértékelődött az első találkozón aratott győzelem értéke. Következett a borsodiak elleni derbi, ahol a kulcsjátékosokat pihentette Nagy Attila, a pályán a jövő évi csapat játszott, és bizonyította, hogy a következő szezonban is sikeres lesz ebben a korosztályban. Mivel az Eger is megverte a Miskolciakat, az utolsó csabai érdekeltségű mérkőzésen a csoport elsőség volt a tét. A találkozó elején a jól nyitó és szépen mezőnyöző ellenfél meglepte a csabai lányokat, így előnybe kerültek a heves megyeiek, de a második szett derekán magára találó, és egyre keményebben támadó és eredményesen blokkoló BRSE végül magához ragadta a mérkőzés irányítását, és magabiztosan nyerte meg a találkozót. A három győzelemmel nagy lépést tett a csabai csapat az országos döntőbe jutásért, folytatás április 12-én, Békéscsabán.

Eredmények:
Budapest Bank – BRSE – TEVA Gödöllői RC 3-0 (20,23,23)
Albrecht Miskolci VSC MVSI – Budapest Bank – BRSE 1-3 (-14,-15,22,-7)
Budapest Bank – BRSE – Agria RC Eger 3-1(-22,17,17,8)

BRSE: Petrenkó Brigitta, Bagyinka Csenge, Boskó Lili, Petri Izabella, Szalai Blanka, Glemboczki Zóra, Vandlik Dóra, Lagzi Dóra, Moldován Viola, Bartolák Adrien, Juhász Réka, Kertész Petra. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Mindhárom mérkőzésen nagyot küzdöttünk, elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, és a mutatott játékkal is. Nem szabad azonban azt hinnünk, hogy a további mérkőzések már csak a sétagalopp kategóriába tartoznak, készülnünk kell továbbra is nagyon keményen.

Gyerm1