Lendületben a BRSE utánpótlás!

Mini Zsóka 20161203Ismét sűrű hétvégéje volt a Békéscsabai Röplabda SE utánpótlás csapatainak. A mini korosztály ezüstéremmel tért haza Debrecenből, míg a gyermek csapat remekül helyt állt Nyíregyházán.

Az Országos Mini Bajnokság első versenyén vett részt a BRSE Debrecenben, amelynek a főpróbája a szegedi Markovics Emlékverseny volt, ahol 3. helyen végezett csapatunk a kiemelt kategóriában.

Csoportmérkőzéseken először a Vasas csapatával találkoztak lányaink, ahol 2:1 arányú vereséget szenvedtünk. A következő körben könnyedén 3:0-ás győzelem következett a hazai Eötvös ellen, így a csoportban a 2. helyet sikerült megszerezni. Nyíregyháza elleni elődöntőt magabiztos játékkal nyertünk 2:0-ra. A fináléban ismét szembe találtuk magunkat a Vasas csapatával, de minden erőfeszítésünk ellenére nem sikerült a bravúr, ismét vereséget szenvedett a BRSE OMB csapata, így is az előkelő második helyen végzett.

Fésüs Erzsébet: Összességével elégedett vagyok a csapat teljesítményével, és az elért helyezéssel. Sajnálom, hogy nem tudtuk megverni a piros-kékeket, de így is szépen csillog az ezüst.

*******************************************
BRSE-UP-AttilaHétvégén Nyíregyházán szerepelt a Békéscsabai RSE gyermek korosztályú csapata, a Móricz Nemzetközi Röplabda Kupa egyik meghívott csapataként.

A 12 csapat hat hazai és hat külföldi gárdából tevődött össze, így az ország egyik legrangosabb utánpótlás rendezvényén lehetett a csabai fiataloknak bizonyítani.

A rangos megmérettetésen a viharsarkiak az ötödik helyen végeztek, mégsem tartják csalódásnak ezt a szereplést, hiszen hihetetlen pech sorozat előzte meg a tornára való elutazást. A BRSE nélkülözte a hétvégén négy kezdő játékosát, helyükre a cserék és a második csapat fiataljai kerülhettek. A heti edzésmunka zökkenőmentes kezdése után bokasérülés, lázas betegség, csonthártyagyulladás hátráltatta a csapat felkészülését, így péntek estére az is kérdéses volt, hogy el tud e utazni a gárda a versenyre. Elutaztak, s ha már így alakult megpróbálták a lehető legtöbbet kihozni a hétvégéből. A csoportban az első meccsen sajnos egy elkerülhető vereséggel kezdtek, majd egy győzelem következett a cseh ellenfél ellen. Ezután fokozatosan javuló játékkal nyerték a keresztjátékot, majd a nagy rivális és a végső győztes Székesfehérvár ellen, bár remek mérkőzésen, de vereséget szenvedtek a négy közé kerülésért. A visszavágás ideje az UTE csapatának vasárnapra maradt, ezúttal összeszedetten és jó játékkal nyerni tudott a gárda, majd az 5. helyért az MTK is kapitulált, így a csapat 4 győzelemmel és 2 vereséggel zárta az igen értékes hétvégét.
A BRSE gárdájából Veres Cintia részesült különdíjban.

Eredmények

Csoportmérkőzések

Békéscsabai RSE – UTE 0-2 (-17,-21)
Békéscsabai RSE – Presov (CZE) 2-0 (18,19)

Keresztjáték

Békéscsabai RSE – Muszyna (POL) 2-0 (19,16)

Negyeddöntő

Békéscsabai RSE – Székesfehérvár 0-2 (-19,-17)

5-8. helyért

Békéscsabai RSE – UTE 2-0 (20,16)
Békéscsabai RSE – MTK Budapest 2-0 (21,16)

Békéscsabai RSE: Feld Bettina, Török Boglárka, Veres Cintia, Araczki Gyöngyvér, Szűcs Gréta, Gellén Viktória, Rády Boglárka, Nagy Rebeka, Illés Eszter, Horostyák Cintia, Jánk Dzsenifer. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen nagyon szerettünk volna a legjobb felállásban szerepelni ezen a tornán. A négy hiányzó játékost nyilván megérezte a csapatunk, hiszen irányító, libero és a két ütő játékosunk nélkül érkeztünk, így lehetőséget adhattam a fiatalabbaknak, illetve centereink szerepeltek négyes pozícióban. Nagyon örülök annak, hogy a csapat egyre javuló játékot mutatott a tornán, helyt álltak a fiatalabbak is, bizonyítván, hogy lehet rájuk számítani.