Linamar – Békéscsabai RSE – CSM Lugoj 2-3

Linamar – Békéscsabai RSE – CSM Lugoj  2-3

Vezette: Komlósi

BRSE: Soós, Bodnár, Radonjic, Molcsányi, Clement, Dabic. Csere: Szpin (libero), Gyenge.

Az elmúlt évek során a két egyesület között nagyszerű kapcsolat alakult ki. Hazánkban is és Romániában is éppen áll a bajnokság, így ésszerű volt, hogy újra összecsapjanak a felek.

Szokásos összeállításában kezdett a Békéscsabai RSE, amelynél látszott az elején, hogy nincs még „vilsbiburgira” hangolva. Tompán, s fáradtan mozogtak a hazaiak, melyet kihasználtak a románok. Meg is szerezték a vezetést (0-1). A folytatásban nagyobb sebességfokozatra kapcsoltak Soósék, de a megszerzett komoly előny a játszma végére elfogyott, és újra a lugosiak örülhettek (0-2). Nagyot változott a kép a következő két szettben, hiszen a BRSE komoly erődemonstrációt produkált. Feljavult a nyitásfogadás, a védekezés, és a támadások is sorozatban ültek. Egyenlítettek a csabaiak (2-2). Jöhetett a mindent eldöntő szett. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egyszer egyik lépett el két ponttal, majd percek alatt már a másik gárda egyenlített, és vette át a vezetést. 13-13 után többször is Molcsányiék kezében volt a győzelem lehetősége, de nem tudták megszerezni azt, így a vendégek örülhettek az első meccs után.

Kormos Mihály: Látszott a csapaton az elmúlt napokban elvégzett kemény munka, hiszen nagyon fáradtan mozogtunk, de mindettől függetlenül ma nyerni kellett volna. Rettentően hullámzó volt a játékunk, és nem égtünk a megfelelő hőfokon. Remélem, holnap jobbak leszünk, és jövő szerdán a Vilsbiburg ellen már újra igazi arcunkat láthatják a szurkolók.