Magabiztos győzelemmel hangolt a vasárnapi rangadóra a BRSE

Linamar-Békéscsabai RSE—TFSE 3:0 (10, 16, 20)

NazarenkoRöplabda NB I-es női mérkőzés, Békéscsaba, 600 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

Békéscsaba: Bodnár 6, PETRENKÓ 4, Matics 6, Nazarenko 7, SOÓS N. 10, Szakmáry 9. Cs.: Szpin (liberó), LUDMÁN 8, Godó. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

TFSE: Neizer 3, Szalma 4, Ostorházi 5, Benkó 3, TÓTH E. 6, MOLNÁR A. 6. Cs.: Dobrovits (liberó), Herczeg, Száraz. Vezetőedző: Bóta Enikő.
Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:0, 3:3, 11:3, 19:7. 2. szett: 2:3, 7:3, 11:4, 19:8. 3. szett: 2:6, 4:9, 10:9, 19:17, 23:17, 23:20.

A péntek esti találkozó immár a harmadik mérkőzése volt a bajnoki címvédőnek a héten, arról nem is beszélve, hogy vasárnap este még egy bajnoki rangadó vár a csapatra, amikor a Nyíregyháza érkezik a Viharsarokba.

Sasa Nedeljkovic ennek megfelelően pihentette néhány játékosát, így a Molcsányi Rita, Tálas Zsuzsanna és Sarah Clement trió ezúttal a cseresarokban kezdte a mérkőzést, amelynek elejétől kezdve magabiztosan dominált a BRSE.

Tanja Matics túltett, ugyanis ő zsinórban öt(!) ásszal növelte a pályaválasztó előnyét. Így az első technikaira már ötpontos különbség volt a két csapat között. Aztán Szakmáry sem akart lemaradni, de az újonnan beállt Ludmán Réka is hozzátett a játékhoz. Egyenletesen elhúzott a BRSE, a vendégek edzője cserékkel próbálta fékezni a pályaválasztó lendületét, de a csabaiak hamar rövidre fogták a szettet.

A második felvonásban sem borult a papírforma, a TF nem tudta megnehezíteni a szép megoldásokat bemutató csabaiak dolgát, a játék minden elemében klasszis különbség volt a felek között. Anna Nazarenko is letette névjegyét, így már 2:0 állt az eredményjelzőn.

A harmadik játékrészben engedett ki némileg a BRSE koncentrációja, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a vendégek szettet nyerjenek, így alig több, mint 60 perc alatt győzött a listavezető és önbizalomtól duzzadva várhatja a vasárnapi rangadót, amely 18:30-kor kezdődik az M! Sport élő közvetítése miatt.

Sasa Nedeljkovic: — Nem volt idegfeszítő a mérkőzés, de végül könnyen behúztuk az újabb győzelmet. Örülök, hogy Petrenkó és Ludmán szép játékot produkált, Nazarenko pedig napról napra jobban beilleszkedik a csapatba, mindinkább eredményesebben játszik.

Bóta Enikő: — Nincs egy szinten a két gárda. A hazaiak nyitásaival nem tudtunk mit kezdeni.