Magabiztos sikerrel kezdte Magyar Kupa szereplését a BRSE

Budaörsi DSE – Linamar Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (-10, -15, -7)

Női röplabda Magyar Kupa nyolcad döntő 1. mérkőzés. Budaörs, 100 néző. Vezette: Éva, Dr. Árpás.

Budaörs: Kolada, Imreh, Makray, Nagy B., Rácz, Szabó. Csere: Boller (libero). Edző: Ratimorszki Károly

Békéscsaba: Dabic, Molcsányi, Nagy V., Radonjic, Kanizsai, Clement. Csere: Szpin (libero), Korniss, Bodnár, Gyenge. Szakmai igazgató: Kormos Mihály

 

Eredmény alakulása: 1. szett: 3:8, 6:16. 2 szett: 0:7, 7:18 3. szett: 3:8, 5:16.

 

Nem mindennapi terhelésnek lesz kitéve Kormos Mihály csapata november hónapban, hiszen egymást követik a bajnoki, a Magyar Kupa és a Challenge Kupa mérkőzések is. A Budaörs elleni találkozó jelentette a 2014/2015-ös szezonban való debütálást a hazai kupa sorozatban.
A kisebb sérüléssel bajlódó csapatkapitány Soós Nikolett civilben nézte társait, míg Bagyinka Fanni sem tarthatott a csapattal derék problémák miatt.
Az első szett hatékony támadás befejezései jelezték, hogy a BRSE nem kívánja elnyújtani a párharc első mérkőzését. A magabiztos játék, valamint a hazai csapat elbizonytalanodott nyitás fogadása, megnyugtató BRSE előnyt eredményezett. Mindez nőtt, amikor Dabic került a nyitóhelyre ami ellen nem volt ellenszer. Ratimorszki mester cserével és időkéréssel is próbálkozott, de ez csak kozmetikázta az eredmény.
A második játékrészben új felállással próbálkoztak a hazaiak. A vendégeknél Radonjic bemelegedett, bombái ellen nem volt ellenszer. Már 0:7-et is mutatott az eredményjelző. A szett közepére esett koncentráció, de a Budaörs minden felzárkózási kísérletét visszaverték a csabaiak. 5:14-nél a sokáig sérült Bodnár Dorottya lépett pályára Sarah Clement helyett, majd újabb fiatal kapott lehetőséget Korniss Ildikó személyében, aki pontokkal hálálta meg a bizalmat.
Kanizsai hátsósoros ütése megadta a kezdő löketet a harmadik szettben, fokozatosan hizlalta előnyét a BRSE, a lelkes hazaiak kezdtek beletörődni a várható vereségbe. Az egész meccsen hasznosan játszó Molcsányi Rita vezetésével lezárta a mérkőzést a békéscsabai gárda.

Folytatás vasárnap Miskolcon bajnoki találkozón, majd szerdán hazai pályán Challenge Kupa találkozó a TEVA – Gödöllő ellen 18 órától.

Kormos Mihály: Örülök, hogy könnyed sikerrel mutatkoztunk be a Magyar Kupában és mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Készülünk a további megmérettetésekre!

 

magyar-kupa-budaors1