Magyar Kupa elődöntő következik kedden

AnnaNazarenko-vsVasasHétvégi rangadóját kissé fáradtabban mozogva is magabiztosan nyerte meg a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE együttese, a nagy rivális Vasas Óbuda ellen. A tabella harmadik helyén álló piros-kékek csak pár pont erejéig voltak képesek megnehezíteni a viharsarkiak dolgát, így alig több mint egy óra alatt lezárta a szombat esti rangadót a bajnokcsapat. A BRSE harcba küldte legújabb szerzeményét az orosz Irina Smirnovát, akit Sasa Nedeljkovic mester a feladó átló pozíciójában küldött a parkettre, így csapatában kisebb szerkezeti átalakításként Soós Niki újra ütő poszton kezdett. Nem látszott meg, hogy alig pár napja készül így a csapat, a címvédő magabiztos győzelméhez egy pillanatig sem férhetett kétség.

Kedden az a Nyíregyháza érkezik, amely ellen eddig az idei szezonban is hibátlan mérleggel rendelkezik a BRSE, két bajnoki és a Magyar Kupa elődöntőben játszott mérkőzésükön is csabai győzelem született. Némi óvatosság azonban nem árt, hiszen legutóbb alig másfél hete mérkőztek meg a csapatok a bajnokságban, akkor a simán nyert első szett után, a nyírségiek örülhettek részsikernek, és a találkozó hátralévő részében is méltó ellenfelei voltak a házigazdáknak.

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén Nyíregyházán viszont viszonylag simán nyert a címvédő, emlékeztetőül az akkori eredmény: Fatum Nyíregyháza – Linamar BRSE 0-3 (-20,-20,-19). A kedd esti visszavágón természetesen a cél a döntőbe jutás, a jó játék, és ezzel együtt a várhatóan ismét népes szurkolótábor kiszolgálása.

A mérkőzés január 31-én kedden, 18 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.