Magyar Kupa: Nyíregyházán keresztül Érdre!

Black-VasasNyíregyházára szólítja a kötelesség a címvédő Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapatát, ahol a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését játsszák vasárnap 17 órától, a megszokottól eltérő helyszínen, ezúttal a Bem József Általános Iskola tornacsarnokában.

A felek októberben már találkoztak a bajnokságban, amikor a csabaiak parádés játékkal győztek 3:0 arányban, de tudják jól, hogy a kupamérkőzéseknek mindig eltérő attitűdje van.

A BRSE egyértelmű célja a címvédés! Ki nem emlékezne a klub történetének első kupagyőzelmére, s az azt követő mámoros pillanatokra. Amikor 2016. február 12-én, Érden, közel 800 csabai szurkoló ünneplése közepette emelte fel a serleget Soós Niki. Nos, ennél nem kell nagyobb motiváció. A csapat tudja ezt és tisztában vannak azzal is, hogy ezért rengeteget kell tenni. A címvédéshez vezető úton az a Nyíregyháza a következő állomás, aki a négybe jutással elérte az alap célkitűzését, tehát mindenféle teher nélkül játszhat majd. Viszont Sasa Nedeljkovic együttese többször igazolta, hogy bírja a nyomást, sőt az alatt tudja a legtöbbet és legjobbat produkálni.

A csapat szikrázóan kemény edzésekkel, hatalmas akarattal várja az elődöntőt, a lányok fogadkoznak, hogy győzni utaznak Szabolcsba.

Tatjana Matic: Alig vártam, hogy kezdődjön a szezon legnehezebb része, hiszen négy sorozatban kell a helyt állnunk. Az újév első edzése óta óriási tettvágy van bennünk. Tudjuk a céljainkat, tisztában vagyunk az elvárásokkal. Meg szeretnénk védeni címünket és ehhez vasárnap meg is tesszük az első lépést.

Soós Nikolett: Innentől minden mérkőzés “éles”. Készen állunk a megmérettetésekre. Azért dolgozunk, hogy ismét Békéscsabára hozzuk a serleget, örömet és büszkeséget szerezve a klubnak, a Városnak és szurkolóinknak!