Megvan az első lépés a fináléért folyó párharcban

Linamar-Békéscsabai Röplabda SE — Jászberényi RK 3:0 (21, 21, 18)

BRSE-blackRöplabda NB I-es női bajnoki mérkőzés, rájátszás
Elődöntő, 1. találkozó.
Békéscsaba, 1500 néző. V.: ifj. Szabó P., Bátkai-Katona Ágnes.

Békéscsaba: Bodnár, Tálas, Soós N., Clement, Szmirnova, Szakmáry.
Cs.: Molcsányi R., Nazarenko, Petrenkó, T. Matic. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Jászberény: Bleicher R., Gardovic, Fernandez Conde, Slipjevic, Takács B., Pintér. Cs.: Ivkovic (liberó), Lékó, Harmath, Borsos, Fábián, Vezetőedző: Branislav Franic.

Az eredmény alakulása:
1. szett: 2:0, 3:5, 7:8, 10:9, 18:14, 21:16, 22:21.
2. szett: 6:1, 8:3, 10:10, 14:10, 17:14, 18:19, 22:19, 22:21.
3. szett: 1:4, 5:6, 5:8, 9:8, 14:9, 14:13, 20:13.

A mérkőzést megelőző nyilatkozatokban a csabai játékosok nyomatékosították, maximális koncentrációval készülnek az elődöntőre, nem foglalkoznak a papírformával, a saját játékukat kívánják pályára vinni. A Jászberény korábban még soha nem járt még bajnoki döntőben, így nem játszott akkora nyomás alatt, a Békéscsaba azonban már többször, a legutóbbi három esztendőben tovább is ment onnan, sőt a végső küzdelmet is megnyerte.

Kiegyenlített küzdelmet hozott a találkozó eleje, a vendégek bátran kezdeményeztek, míg a bajnoki címvédő ekkr még nem találta a legmagasabb fokozatot. Ennek megfelelően felváltva vezettek a csapatok, majd a szett közepén megrázták magukat Soósék és elléptek öt ponttal. Végül, ha nem könnyen, de végül sikerült hoznia az első játszmát a Békéscsabának.

A 2. etapban rátett egy lapáttal a BRSE, Franic mester nagyon gyorsan időt is kért. Rendezték soraikat a vendégek és 10-nél utol is érték a bajnokot. Ismét a Csaba került a hullámhegy tetejére, de jászberényiek nem szakadtak le, sőt 18:19-nél Sasa Nedeljkovic kényszerült időkérésre, majd egy 3:0-s roham a Csabát vitte közelebb a szettgyőzelemhez, amit Clement révén zártak le.

A jászságiak küzdöttek a meccsben maradásért, hosszú labdamenetekre kényszerítve a viharsarkiakat. Aztán összeállt a hazai blokk és támadásban is mindig volt valaki, aki tovább lendítette a címvédő szekerét, így a végjátéknak már egyre tekintélyesebb előnyből vághatott neki a BRSE. Innentől már nem engedett ki egy pillanatra sem, senki nem akart túlórázni, s Bodnár tanítani való ütése pontot tett a játszma és a mérkőzés végére is.

Mestermérleg

Sasa Nedeljkovic: — Az első két játszma kiegyenlített játékot hozott, míg a harmadikban már azt láttam a csapattól, amit korábban szerettem volna. A szerdai jászberényi meccs sok mindent eldönthet.

Branislav Franic: — Emelt fővel hagyhattuk el a pályát, mert jól küzdött csapatom.