Menekülés a győzelembe!

Nem maradt más választása a MEVZA címvédőjének, minthogy előre tekintve a “győzelembe meneküljön”, hiszen a soron következő két mérkőzés akár el is döntheti a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE sorsát ebben a sorozatban. Mint ismeretes, a viharsarkiak az első tornán a megszerezhető kilenc pontból csak négyet tudtak begyűjteni Szlovéniában, így érthető, ha Alberto Salomoni együttese a híres filmcím nyomán kíván haladni, és innentől kezdve győzelembe menekül, hiszen az esetleges újabb ponthullatás már a négyes döntőjébe kerülhet a magyar bajnokcsapatnak. Nem ígérkezik könnyűnek a soron következő két feladat, hiszen a szlovák bajnokság egyik legerősebb alakulata, a MEVZA sorozatban eddig két mérkőzésből kettőt nyerő Strabag VC Bratislava lesz a csütörtök esti ellenfél, akit Tomas Varga személyében kiváló szakember irányít.

Pénteken este pedig az idei szezonban először mérkőzik meg egymással a tavalyi bajnoki döntő két résztvevője. A szintén jelentősen átalakult Vasas Óbuda az elmúlt két szezonban nem tudta legyőzni együttesünket, így Jókay Zoltán csapatát bizonyára fűti a negatív sorozat megszakításának vágya is. 

A BRSE mindkét mérkőzésére győzelmi szándékkal, a két meccs, hat pont elvárásával érkezik, hiszen a klub deklarált célja a sorozatban a tavaly megszerzett címének megvédése, ez pedig csak egyféleképpen válik lehetségessé: nyerni kell! A címvédőnél egyre jobb állapotba kerül Bodnár Dorottya, aki már játékra jelentkezhetett a csapat legutóbbi bajnokiján, Ludmán Réka is bevethető lesz, egyedül Nagy Eszter játéka kérdéses derékproblémái miatt. A keret többi tagja elszántan és teljes erőbedobással készül. 

A MEVZA CUP következő fordulójának menetrendje a következő:

  • 2017. november 15. 19 óra: Vasas Óbuda – Strabag VC Bratislava
  • 2017. november 16. 18 óra: Strabag VC Bratislava – Linamar – Békéscsabai Röplabda SE
  • 2017. november 17. 19 óra: Linamar – Békéscsabai Röplabda SE – Vasas Óbuda

A mérkőzéseket a Vasas Folyondár utcai sportcsarnokában rendezik, a csütörtök esti találkozót az M4 sport élőben közvetíti.