Nagy lépést tett a döntőbe jutásért a BRSE ifi csapata

BRSE-ifi-20170130Legerősebb kerettel utazott el a BRSE ifjúsági csapata a gödöllői elődöntő első tornájára, ahol a küzdelem már az országos döntőbe jutásért folyt. A hosszú utazás és az előző este lejátszott junior mérkőzés alaposan rányomta bélyegét az első találkozóra. Az eredményen is látható, hogy komoly csatában nem volt hiány, viszont a megszokott színvonalas játék elmaradt. Némi meglepetésre nyert az egyébként a keretben hat békéscsabai játékossal felálló serdülő válogatott.

Magyar Serdülő Válogatott – BRSE 3:2
(25:22; 23:25; 14:25; 25:19; 15:9)

A következő mérkőzés előtt abban a tudatban léptek pályára a lányok, hogy létfontosságú találkozó következik a házigazdával szemben a továbbjutás szempontjából. Ennek megfelelően kezdett a Szabados István által irányított Gödöllő, mely némiképp papírforma szerint esélyesebbnek is tűnt a mieinknél. Az első etapot simán nyerték a Pest megyeiek. Magasabb fokozatba kapcsolt a BRSE és folytatásban két szettet is nyertek Glembóczkiék. A harmadikat játékban remek csapat játékkal rukkoltak elő a viharsarkiak. A negyedik felvonás kiélezett küzdelmet hozott, ahol a csabai szív a helyén volt, csak hosszabbításban, 28:26-ra diadalmaskodtak Petrenkóék, ezzel megszerezve a végső győzelmet.

Gödöllő – BRSE 1:3 (25:17; 23:25; 14:25; 26:28)

Az utolsó mérkőzésen már örömjátékot produkált a BRSE. Ekkor már azok a játékosok is szóhoz jutottak, akik a nap során kevesebb szerepet kaptak. Remek teljesítményt nyújtott Bagyinka Csenge és Lagzi Dóra is, teljes mértékben éltek a felkínált bizalommal.

BRSE – Szolnok 3:0 (25:15; 25:10; 25:15)

Tóth Gábor edzői értékelése: – A nap végen nem lehetek elégedetlen, hiszen hét pontot szereztünk, legyőztük a Gödöllőt, ami nagy fegyvertény. Azonban nem dőlhetünk hátra, rengeteg még a tennivaló. Főleg a fejekben kell rendet tenni. Az külön öröm számomra, hogy a fiatalok ismét jól szálltak be. Lagzi és Bagyinka mellett a libero Juhász is remekül tette a dolgát. Akadtak még jó teljesítmények, hiszen Glembóczki és Korniss stabilan, jól játszott. Van még időnk a hazai fordulóig, ki fogjuk használni a rendelkezésre álló időt és a lehetőséget arra, hogy bejussunk az országos döntőbe.