Négyből négy!

BRSE-NyíregyhHa akadozó játékkal is, de megnyerte a bajnoki címvédő az Újpest elleni rangadót.

Linamar-Békéscsabai RSE—UTE 3:0 (22, 17, 19)

Röplabda NB I-es női mérkőzés. Békéscsaba, 900 néző.
V.: Adler, Halász Enikő.

Békéscsaba: Matic, Bodnár, Csengeri, Szakmáry, Clement, Tálas. Cs.: Molcsányi, Szpin (liberók), Petrenkó, Godó, Ludmán. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovic.

UTE: Miklai, Lutter E., Nagy V., Ancsin, Headen, Dégi. Cs.: Kötél, Hadnagy (liberók), Háfra, Hajós, Petrova, Juraszik. Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

Az eredmény alakulása: 1. szett: 3:1, 7:7, 13:12, 16:13, 20:15, 23:18. 2. szett: 3:5, 7:7, 11:9, 16:10, 21:13, 22:17, 24:17. 3. szett: 0:2, 4:3, 8:10, 13:12, 17:13, 21:14, 24:16.

A hétköznap, valamint a televíziós közvetítés ellenére szép számú nézőközönség előtt kezdődött meg a forduló egyik rangadója. A mérkőzés előtt nagy kérdés volt, hogy a hazaiak miképp regenerálódtak a szombati öt szettes Bajnokok Ligája mérkőzést követően, illetve mennyire tudják felvenni a hazai pontvadászat hangulatát.

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a felek, nem tudta lerázni riválisát a bajnoki címvédő. Rengeteg nyitásrontás tarkította a találkozót, nehezen alakult ki folyamatos játék. A hazaiak időkérését követően változott némileg a játék képe, akkor elsősorban Szakmáry Gréta parádés teljesítményének köszönhetően ellépett a BRSE és előnyét meg is őrizte az etap végéig.

Teátrális mozdulatokkal tüzelte csapatát Milodanovic Andrea a 2. szett elején, 7:7-ig tartotta is magát a vendégcsapat, azonban a csabaiak rendre megtalálták nyitásaikkal a gyenge napot kifogó Miklait, így magabiztos vezetésre tettek szert. Továbbra is sok volt a hiba, a megszokottnál fásultabban tette a dolgát Sasa Nedeljkovic együttese, de ezen a napon ez a teljesítmény is elegendő volt, mert az UTE játékában nem volt benne a meglepetés.

A 3. szakaszt az UTE kezdte jobban, de a játszma közepe ismét meghozta a fordulatot, így ha nehézkesen is ugyan, de felőrölte vendégét a Békéscsaba, amely veretlenül vezeti a tabellát és várja a jövő pénteki MTK elleni idegenbeli mérkőzést.

Sasa Nedeljkovic: — Sokat kivett belőlünk a szombati BL-meccs, nem tudtunk úgy frissíteni, ahogy kellett volna, ezért túl sokat hibáztunk. A csapat erejét mutatja, hogy egy ilyen átlagos játékkal is sima három—nullás győzelmet arattunk.

Milodanovic Andrea: — A Békéscsaba egy nagyon erős csapat, de jó ellenük játszani, mert tiszta röplabdát játszanak. Teljesen elégedett vagyok, csak egy kis plusz hiányzott.