Nemzetközi siker után hazai rangadó

HimnuszSzerda este történelmének sokadik fényesen ragyogó csillagát gyújtotta meg a Linamar Békéscsabai Röplabda SE együttese, miután az idegenben kivívott bravúros győzelem után, hazai pályán is legyűrte a Jedinstvo Stara Pazova együttesét. A viharsarkiak a mérhető játékelemek közül a nyitás, a támadójáték és a blokk mutatóiban magabiztosan múlták felül a szerb bajnokság éllovasát, és a találkozó végére a nyitásfogadásuk is egyre stabilabbá vált, így összességében teljesen megérdemelten jutottak a CEV Kupa legjobb 16 csapata közé.

Békéscsabán már megszokhatták a szurkolók, hogy egy-egy siker megünneplésére nincs sok idő, hiszen a bajnokcsapat négy fronton küzd a sikerekért. Nincs ez másként most sem, szombaton már a magyar bajnokság egyik legnagyobb rangadója következik, a Vasas Óbuda érkezik vendégségbe. A fővárosiak a harmadik helyen állnak a tabellán, és szerdán ők is érdekeltek voltak nemzetközi porondon. A Challenge Kupa keretében Belgiumban jártak, és szenvedtek 3-1 arányú vereséget az Asterix Avo Beveren csapatától.

Molcsányiék szerdai parádés játéka mindenképpen bizakodással töltheti el a csabai szimpatizánsokat, hiszen a bajnoki és kupa címvédő egyre ihletettebb formába lendül. Kelleni is fog a magas színvonalú játék, hiszen egyre nagyobb érdeklődés övezi a csapat mérkőzéseit, egyre nagyobb skalpnak számít a BRSE a hazai riválisoknak, így biztosra vehető, a piros-kékek mindent egy lapra feltéve, felszabadultan igyekeznek majd játszani szombaton.

Pénteken délig eldől, hogy pályára léphet-e a klub új szerzeménye, az orosz Irina Smirnova, akinek a bemutatkozását hatalmas érdeklődés előzi meg. A 190 cm magas ütő játékos a szerdai találkozót a lelátóról szurkolta végig, szemmel láthatóan nagyon élvezte azt, és már alig várja, hogy bemutatkozhasson Békéscsabán.

A találkozó január 28-án szombaton 17 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.