Nincs megállás! Az MTK-t is legyőzte a bajnoki címvédő BRSE

MTK-BRSEMTK Budapest – Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (-12, -24, -19)

NB I-es női röplabda mérkőzés. Vezette: Vári, Mezőffy.

MTK: Lutter, Lakatos, Petőváry, Pap, Hackl, Szűcs.
Csere: Tímár (liberó), Kilyénfalvi, Lesi. Edző: Alberto Salamoni

Békéscsaba: Tálas, Szakmáry, Matic, Csengeri, Clement, Bodnár. Csere: Molcsányi (liberó) , Ludmán, Petrenkó. Edző: Sasa Nedeljkovic

Eredmény alakulása:
1. szett: 2:8, 5:16. 2. szett: 11:11, 18:14. 3. szett: 9:9, 14:18.

Villámrajtot vett a Békéscsaba, valóságos szőnyegbombázással demoralizálták a hazaiakat. Olasz mesterük időkéréssel próbálkozott, de nem tudták megállítani a csabaiakat, így magabiztosan hozta az első szettet a BRSE.

A 2. etapban magához ragadta a kezdeményezést az MTK. Változott a játék képe, a fővárosi gárda remekül használta ki a vendégek hibáit. 11-nél ugyan utolérte ellenfelét a címvédő, de újabb fordulat jött és 3 szett labdához jutott a hazai együttes. Higgadt maradt azonban Sasa Nedeljkovic csapata és nem mindennapi izgalmak után megfordította az eredményt, így 2:0-ás előnyre tett szert.

Jöhetett a 3. szett, ahol sokáig fej-fej mellet haladtak a csapatok. Aztán 9-nél zsinórban 6 pontot csináltak Szakmáry Grétáék. Vári Péter játékvezető hibái borzolták az idegeket, az amúgy sportszerű találkozón, de a BRSE túllépett ezen és visszaverve a hazaiak minden próbálkozását, megnyerte a találkozót, így továbbra is veretlenül vezetik a tabellát.

Mestermérleg

Alberto Salamoni: Gratulálok a Békéscsabának, ma igazolták, hogy miért ők a bajnokok.

Sasa Nedeljkovic: Többet vártam a mérkőzéstől. A második szett végén tudtunk váltani és magasabb fokozatba kapcsolni. Győzelmünk megérdemelt.