Nincs megállás, vasárnap már a Kecskemét ellen kell bizonyítani!

Békéscsabán bizonyára még hetekig fognak beszélni a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE fantasztikus győzelméről a CEV Kupában, az Olympiacos felett, de a bajnokcsapatnál már előre néznek, hiszen vasárnap folytatódik a hazai pontvadászat. A címvédő ellenfele az NB I újonca, a Pincelakat Röpke SE lesz. A kecskemétiek soraiban is találhatunk viharsarki játékost hiszen a csapat irányítója az a Tóth Bíborka, aki a BRSE saját nevelésű játékosaként az egyesület élvonalba kerülését még kék fehérben ünnepelte, majd egyetemi tanulmányai miatt távozott a csapattól. A viharsarkiak természetesen készülnek ellenfelükre a görög bajnok legyőzése után hazai pályán szeretnének ismét egy három pontot érő diadalt aratni. Ezúttal a másodedző, és egy kecskeméti kötődésű játékos értékeli az esélyeket:

Fésüs Erzsébet:

Szeretnénk folytatni jó sorozatunkat a Kecskemét ellen. Következő ellenfelünk most jutott fel a másodosztályból, de már nem nyeretlen, hiszen a Miskolcot sikerült két vállra fektetniük. Legfiatalabb csapat a bajnokságban, melyet tisztelni fogunk vasárnap. Nagyon is komolyan vesszük őket. Reméljük több sportolónk is játéklehetőséget kap majd, akik az Olympiacos ellen keveset voltak a pályán, és élnek a lehetőséggel. Számomra az igazi pikantériája az lesz a mérkőzésnek, hogy a kecskemétieket erősíti Tóth Bibi, aki csabai nevelés, és éveken át együtt indultam Vele a Dél-alföldi Strandröplabda Bajnokságban. Szettveszteség nélküli győzelmet várok!

Kanizsai Dorottya:

Kecskeméten tanította meg a röplabda alapjait Juhász Zoli bácsi. Onnan jöttem át Békéscsabára, lettem NB1-es sportoló, és magyar-bajnok. Érdekes lesz volt egyesületem ellen játszani. Sokat dolgoztam az elmúlt időszakban, remélem edzőm bizalmat szavaz és akár csak egy rövid időre is pályára léphetek szülővárosom csapata ellen. Veretlenségünket meg szeretnénk tartani és 3-0-ra nyerni.

A mérkőzés november 01-én 16,00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

20151021 brse-ropke