Ötödik hely zárta a BRSE az Országos Gyermek Bajnokságot

o24Hétvégén rendezték Nyíregyházán az Országos Gyermek Bajnokság Döntőjét, amelyen a Békéscsabai Röplabda SE fiataljai az ötödik helyen végeztek. Kiegyensúlyozott mezőny, és magas színvonal jellemezte az idei OGYB Döntőt, amelyen a csabai lányok igencsak erős csoportba kerültek, a Nyíregyháza és a Székesfehérvár is esélyes volt a végső győzelemre, akárcsak a BRSE fiataljai. Sajnos a csoportmérkőzéseket két vereséggel tudta le a csabai csapat, így a második napon délelőtt a másik csoport 2. helyezettjével (Gödöllő) kellett a négy közé jutásért megküzdeni, amelyen ismét elvéreztek a fiatalok, így csak az ötödik hely megszerzése volt elérhető. Ezt vasárnap délelőtt teljesítették is a lányok a Kecskemét legyőzésével. Egy erős mezőnyben az ötödik hely sikerült, de ennek ellenére nem lehetnek elégedettek a csabai fiatalok, hiszen minden vesztes mérkőzésükön nagy esélyeket szalasztottak el, többször jelentős előnyről vesztettek játszmát, majd a mérkőzést is. Az OGYB-t a Nyíregyháza nyerte a Vasas előtt, a bronzérem Székesfehérvárra került, míg a Gödöllő a negyedik helyen zárt.

Eredmények:

Csoportmérkőzések:

Békéscsabai RSE – Nyíregyháza 1-3 (19,-19,-18,-17)
Békéscsabai RSE – Székesfehérvár 1-3 (-19,-11,23,-17)

Középdöntő:
Békéscsabai RSE – TEVA Gödöllői RC 1-3 (-18,20,-20,-22)

Az 5. helyért:
Békéscsabai RSE – Kecskeméti Sportiskola 3-0 (19,23,16)

BRSE: Bagyinka Csenge, Boskó Ágnes, Lagzi Dóra, Moldován Viola, Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Veres Cintia, Juhász Réka, Kertész Petra, Török Boglárka, Nagy Rebeka, Illés Eszter, Vandlik Dóra. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Személy szerint végtelenül csalódott vagyok! Küzdöttek a lányok és hatalmas meccseket játszottak, de mégis maradt hiányérzet bennem, hiszen a döntő pillanatokban mindig rosszul döntöttünk, mindig megremegett a kéz. Tudtuk előzetesen, hogy ezen a döntőn az 1-5 helyen bárki végezhetett, természetesen nagyon szerettünk volna ennél előrébb jutni. A csapat több mint fele jövőre is ebben a korosztályban tud majd játszani, így előre nézünk és a következő szezonban igyekszünk javítani a szereplésünkön.