Optimista nyilatkozatok, előremutató bejelentések!

DSC06548kSajtótájékoztatót tartott a csütörtöki CEV Kupa mérkőzés előtt a Linamar – Békéscsabai Röplabda Sportegyesület.

Az esemény rögtön egy nem mindennapi bejelentéssel kezdődött.

DSC06532k

Baran Ádám a klub elnöke tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft-vel való együttműködésük egy új szintre lépett, amelynek jegyében a gárda csapatkapitánya Soós Nikolett lesz a cég ásványvízének reklámarca. A BRSE minden eladott üveg termék után további támogatást kap.

Bora Imre ügyvezető-tulajdonos elmondta, hogy példaértékű a klub fejlődése és a legjobb csapat együttműködése a legjobb termékkel, csak sikertörténet lehet.

DSC06541kEzt követően díjátadásra került sor. Kiss Tibor alpolgármester köszöntötte Bodnár Dorottyát, Szakmáry Grétát és Tálas Zsuzsannát, akik a múlt heti élsportolói fogadás díjazottjai voltak, a válogatottban elért eredmények alapján. A csapat a múlt heti orosz túra miatt nem tudott jelen lenni az eseményen, ahol az Év csapata a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE lett, immár sorozatban negyedikDSC06544k alkalommal. A díjat Bíró Csaba bizottsági elnök adta át a klub képviselőjének. Ezzel még nem volt vége a köszöntéseknek, hiszen Szarvas Péter polgármester gratulált a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) által az Év edzőjének választott Kormos Mihálynak.

A Dinamo Krasnodar elleni meccs iránt szerte az országból nagy az érdeklődés. Dr. Kovács Ferenc az MRSZ elnöke levélben fejezte ki elismerését, hogy a klub a magyar röplabdázás jó hírét viszi a világban.

Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere csatlakozott a gondolatmenethez. A Városvezető elmondta, hogy büszke a csapatra és további támogatásáról biztosította az egyesületet.

Majd Baran Ádám szólt a CEV Kupa mérkőzés kapcsán. A visszajelzések alapján telt ház lesz csütörtökön, hatalmas az érdeklődés. Kapunyitás 17 órakor, több bejáraton, szükség esetén az állóhelyi részeket is megnyitják.

A klubvezető elmondta, hogy szeretné, ha töretlen lenne az egyesület fejlődése, markáns céljaik vannak, amelyhez természetesen stabil gazdasági háttér és további szponzori források bevonása szükséges. Ebben is sikerült egy nagyot előre lépni, hiszen most került bejelentésre, hogy a Porsche Hungária Kft. egy éves támogatói megállapodást kötött a magyar bajnoki címvédővel, amelynek felszerelésein megjelenik a Volkswagen márka.

DSC06546kA Volkswagen több területen is támogatja a sportot, de eddig a röplabda nem tartozott ezen körbe. A Békéscsabai Röplabda SE eredményei, sikerei és a tárgyalásokon felvázolt koncepciója, azonban meggyőzte a cég vezetését, hogy érdemes az együttműködésre. A Volkswagen reményei szerint egy erős márka megjelenése hasznos a sportág számára is.

Sasa Nedeljkovic vezetőedzőt az esélyekről faggatták. A kitűnő szakember elmondta, hogy bízik csapatában és az elvégzett munkában. Maximálisan felkészültek és várják a világ egyik legjobb csapata elleni összecsapást.
Hasonlóan vélekedett Szakmáry Gréta is, a válogatott ütő szerint hisznek a bravúrban és számítanak a lelkes csabai szurkolók buzdítására.