Országos Gyermek Bajnokság – Hatalmas küzdelem az elődöntőben

Gyermek sor1A Békéscsabai Röplabda SE gyermek korosztályú csapatára egy három mérkőzéses nap várt a hétvégén, hiszen vasárnap Kecskeméten a házigazdák, az UTE és az MTK hasonló korú fiataljai vártak a csabai lányokra ellenfélként. Az első torna hihetetlenül izgalmasan alakult, hiszen a hat mérkőzésből négy is döntő szettben ért véget, és így a körbeverések miatt még teljesen nyitott a kérdés, hogy melyik két csapat jut be a júniusi országos döntőbe.
A BRSE betegség miatt nélkülözte első számú irányítóját és liberóját is, így a csapatnak nagy küzdésre volt szüksége, hiszen a két alap poszton történő változtatás miatt kissé más szerkezetben is kellett játszaniuk.

Az első mérkőzésen azonban ez csak egy kis részét képezte a nem várt vereségnek, a döntő tényező itt a csabai lányok rengeteg ki nem kényszerített hibája volt, amit az MTK pontos alapjátékkal ki is használt, és némi meglepetésre döntő szettben nyerte a meccset. A Kecskemét ellen sem sokat változott a játék képe, azonban itt a végjátékot higgadtabban teljesítő csabai lányok nyertek öt szettben. A nap utolsó meccse az addig két 3-2-es győzelmet begyűjtő UTE ellen nagy jelentőséggel bírt, hiszen egy szettveszteség nélküli győzelemmel, a rossz kezdés ellenére is a csoport éléről várhatta volna a folytatást a BRSE. A gyerekek átérezve a mérkőzés tétjét, a nap végén, szintén két ötszettes meccsel a lábukban parádés játékkal nyertek, így összességében jól teljesítve zárták a kimerítő napot.

Eredmények:

Békéscsabai RSE – MTK Budapest 2-3 (-21, 22, -24, 9, -9)
Békéscsabai RSE – Kecskeméti SI 3-2 (-20, 22, -21, 17, 12)
Békéscsabai RSE – UTE 3-0 (12, 19, 14)

További mérkőzések:

UTE – MTK 3-2
UTE – Kecskemét 3-2
Kecskemét – MTK 3-1

BRSE: Boskó Ágnes, Tatár Gréta, Veres Cintia, Araczki Gyöngyvér, Lagzi Dóra, Moldován Viola, Kertész Petra, Török Boglárka, Nagy Rebeka, Illés Eszter. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: – A két hiányzónk miatt nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen nem csak a két talán legfontosabb poszton kellett változtatnom, hanem a betegek az “idősebbek” közül kerültek ki, így az egy évvel fiatalabbak voltak többségben a pályán. Ezért helyenként nem tudtuk azt a gördülékeny játékot játszani, amit tud a csapat, ráadásul a mai napon érthetetlenül sok technikai hibát és figyelmetlenséget is elkövettünk, de a csapat erejét mutatja, hogy nem adták fel a lányok, és ahogy haladtunk előre a napban, úgy játszottunk egyre jobban. Nehéz második torna lesz, hiszen mindenki az “életéért” fog küzdeni.