Országos Ifjúsági Bajnokság: jól szerepelt a BRSE Nyíregyházán

UP ifi-cutVasárnap Nyíregyházára utazott a BRSE ifúsági csapata, ahol az OIB 2. fordulójában volt érdekelt Tóth Gábor alakulata. A kerettel tartottak a felnőtt csapat még mindig ifi korú játékosai, Petrenkó Brigitta és Godó Panni. Valamint ott voltak a serdülő csapat reménységei, liberó poszton Juhász Réka, valamint két ütő Lagzi Dóra, és Moldován Viola. Remekül épült be a csapatba irányítóként Bagyinka Csenge ia.

Az első mérkőzésen a házigazda nyíregyháziakkal mérkőztek a lányok, akiktől az első fordulóban sima vereséget szenvedtek. Ezúttal azonban egy hihetetlenül izgalmas és fordulatos mérkőzésen maradtunk alul. Godó Panni igazi vezére volt a még mindig nagyon fiatal gárdának. Maximális odaadással, nagy akarattal küzdöttek egészen a találkozó végéig.

Nyíregyháza – BRSE 3:2 (-8, -21, 29, 25, -13)

A soron következő találkozót az érdi Delta ellen játszották a csabaiak. Minden szerénytelenség nélkül mondható, hogy ez egy kötelezően elvárható győzelem volt, amit a csapat sikeresen abszolvált.

BRSE – Delta Érd 3:0 ( 16, 22, 10)

A nap utolsó mérkőzése a Serdülő B Válogatott – BRSE összecsapás volt. Az első szettben minden a várakozásoknak megfelelően alakult. Jó és pontos nyitásokkal, lendületes támadásokkal magabiztosan uralta a Békéscsaba a játékrészt. Majd a feszített tempó és az egész napi terhelés kijött a csapaton, így a második és harmadik szettet elveszítette a BRSE. Ezzel még nem volt vége, hiszen óriási szívvel, nagy nyomás alatt is fel tudtak állni a padlóról a lányok. Előbb egyenlítettek, majd a mindent eldöntő ötödik szettet 6:8-ról megfordítva szerezték meg, ezzel a továbbjutáshoz fontos győzelmet.

BRSE – Serdülő válogatott “B” 3:2 (16, -20, -21, 9, 11)

Tóth Gábor összegzése: “Egy rendkívül fárasztó, de sikeres hetet tudhatunk magunk mögött. Nagyon sokat dolgoznak a lányok, több fronton is helyt kellett állniuk. Kinek a felnőtt, kinek a junior, kinek pedig a serdülő csapatban kell hétről hétre jó teljesítményt nyújtania. A mai napon az első mérkőzésen szinte tökéletesen játszottunk. Nagy Attila kollégám remek játékosokat delegált a keretbe, akik igazolták, hogy bátran számíthatok rájuk. A második meccs kötelező győzelem, gond nélkül sikerült venni az akadályt, míg a harmadik, a válogatott elleni utolsó találkozó nagyon nehezre sikeredett. Viszont óriási szívvel és akarattal a padlóról álltak fel a lányok. Emiatt duplán értékes ez a győzelem.” – mondta a fiatal szakember.

A csapat tagjai: Bagyinka Csenge, Boskó Lili, Gacsal Emese, Glemboczki Zóra, Godó Panni, Juhász Réka, Korniss Emese, Lagzi Dóra, Moldován Viola, Nagy Barbara, Petrenkó Brigitta, Petri Izabella. Edző: Tóth Gábor