Pénteki derbi – A Palota ellen folytatjuk.

 

Még el sem halkultak a dobok a csabai katlanban, máris újabb erőpróba vár a bajnoki címvédő Linamar – Békéscsaba Röplabda SE csapatára. Dupla forduló hétvégén, melynek első állomásaként pénteken este az élvonal még nyeretlen csapata , a Palota RSC látogat a viharsarokba. Talán nem a legszerencsésebb csabai szempontból a sorsolás, hiszen a hétközi Challenge Kupa mérkőzés és a vasárnapi Jászberény elleni fontos rangadó közé csusszant be a Palota elleni találkozó, így regenerálódásra kevesebb ideje jut a bajnoknak. A Palota még nem nyert meccset az idei szezonban, és nagy valószínűséggel kijelenthető, ez így is marad pénteken, azonban, már többször bebizonyosodott, a kötelező győzelmek sokszor a legnehezebbek. Ennek ellenére a Kormos Mihály csapatának nem szabad, hogy akadályt jelentsen a pénteki mérkőzés, a szettveszteség nélküli siker mellett még az esetleges pihentetésre is gondolhat a hazaiak mestere.
“Nehéz menetelés közepén tartunk, hiszen a Gödöllő felett aratott siker után egy nap pihenő, és már jöhet is a következő megmérettetés. Szerencsére hazai pályán fogadjuk a Palota együttesét, így egy picit többet és jobban tudunk regenerálódni. Nehéz a helyzetünk, mert szinte mindenkinek kisebb-nagyobb sérülése van, de arra törekszünk, hogy szettveszteség nélkül hozzuk a kötelezőnek vélt összecsapást. Már csak azért is, mert vasárnap Jászberényben óriási mérkőzés várható, ahol lehet a gödöllöi teljesítmény sem lesz elegendő.

Stabilizáltuk nyitásunkat, nyitásfogadásunkat és védekezésünket. Ennek következében belefért, hogy többet hibázzunk elől a hálónál, de ha tovább szeretnénk lépni előre, akkor ezekben a játékelemekben is nagyobb hatékonyságot kell elérnünk.

Palota csapatát Szűcs személyében egy nagyon ügyes feladó irányítja. Kovács, Papp, Petrás, Szikszai négyesre kell még nagyon odafigyelni, ha nem szeretnénk hosszú mérkőzést játszani a fővárosiakkal. Megfelelő koncentrációval, hozzáállással meg is tudjuk valósítani. Mérkőzések között próbálom rotálni a csapat játékosait, melyet remélem, meghálálnak a pályára kerülők.” – vélekedett Kormos Mihály Szakmai Igazgató.

A mérkőzés november 14-én, pénteken 18,00 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

 

plakát BRSE-palota kicsi