Pozsonyban kezdi a MEVZA Cup szereplést a BRSE!

13923332 1071248806300155 1872857196203118108 oElkészült Bécsben a Közép Európai Liga (MEVZA Cup) sorsolása és látva az ellenfeleket kijelenthetjük, hogy az előző évek egyik legerősebb sorozata lesz az idei. Visszatért a két szlovák nemzetközi kupában is érdekelt gárda (Slávia EU Bratislava és 1. BVK Bratislava), valamint a cseh pontvadászatban vitézkedő SK UP Olomouc. Rajtuk kívül pályára lép a címvédő Calcit Ljubljana, a mindig erős Nova KBM Branik Maribor, a horvát bajnok Mladost Zagreb, az osztrák első Sokol Post NÖ, míg hazánkat a Linamar – Békéscsabai RSE és a Vasas Óbuda képviseli.

A lebonyolítás hasonló a tavalyihoz. Az alapszakaszban négy fordulót rendeznek, ahol csapatonként 2-2 mérkőzést vívnak majd. Ezek alapján alakul ki a márciusi Final Four mezőnye.

A magyar bajnoki címvédő az első körben Pozsonyban lép majd pályára, várhatóan október 13. és 16. között, ahol a házigazda Slávia EU Bratislava és az osztrák bajnok Sokol Post NÖ lesz az ellenfél. Jó hír a BRSE szurkolóknak, hogy ezt két hazai rendezésű torna követi. December 22. és 30. között a Vasas és a Ljubljana érkezik, míg januárban a 1. BVK Bratislava, valamint a SK UP Olomouc jön a Viharsarokba.

Végül az alapszakaszt Mariborban zárják Sasa Nedeljkovic tanítványai. Itt a házigazdákon kívül a Mladost Zagreb lesz az ellenfél.

A klub szeptemberi, hivatalos szezonnyitó sajtótájékoztatóján ismerteti majd a célkitűzéseket, azonban a menedzsment újfent megerősítette, mindent megtesz, hogy a négyes döntő Békéscsaba rendezze.