Rangadóval folytatódik a bajnokság csütörtökön!

Prostejov-hoodleTörténelme első Bajnokok Ligája mérkőzésen aratott győzelmét szerezte meg a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE szombaton Csehországban, amely sikerre szerte Európában sokan felkapták fejüket. Csütörtökön este immár hazai pályán a magyar bajnokság egyik rangadóján, az UTE ellen kell bizonyítania a csapatnak.

A lila fehérek két mérkőzés után a hetedik helyen állnak a tabellán, egy győzelem és egy vereség van a tarsolyukban. Nyáron többen távoztak a fővárosi klubtól, többek között a két szerb légiósuk, érkezett helyettük két bolgár, valamint Miklai és Dégi személyében két rutinos hazai játékos.Az évek óta bajnoki döntőről álmodó újpestiek ebben a szezonban is a fináléra törnek, így minden bizonnyal kettőzött erőfeszítéssel fognak harcolni, hiszen az előző fordulóban kissé meglepő vereséget szenvedtek hazai pályán a fiatalokra építő MTK ellen. A BRSE azonban nem kíván csütörtökön botlani. Molcsányiék pontosan tudják, hogy ellenük mindenki sokkal nagyobb elánnal kezdi a mérkőzéseket, hiszen a hazai fronton három éve egyeduralkodó BRSE nagy skalpnak számítana, így a csabaiak ennek tudatában nagy figyelmet fordítanak a mentális felkészülésre is.

Prostejovban közel száz csabai drukker biztatta a csapatot, ezzel elismerést vívva ki még a cseheknél is, így hazai pályán minden bizonnyal ismét remek hangulat lesz, főleg úgy, hogy a hírek szerint Újpestről is érkeznek szimpatizánsok.

A főszereplők gondolatai

Tálas Zsuzsanna: “A csütörtöki egy egészen más ritmusú mérkőzés lesz, mint az elmúlt heten lejátszott Prostejov elleni. Fontos hogy tudjuk, egy ilyen meccsen, milyen mentalitással kell játszani, s erre fejben készülünk is. Természetesen szeretnénk a hazai közönséget jó teljesítményünkkel maximálisan kiszolgálni, s újabb hazai győzelmet aratni.” – mondta a válogatott feladó.

Szakmáry Gréta: “A nemzetközi megmérettetések után újra a magyar bajnokságé a főszerep. Teljes intenzitással készülünk az Újpest elleni mérkőzésre, mely találkozó kimenetele rajtunk áll véleményem szerint. Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor az eredmény nem fog elmaradni.”

Sasa Nedeljkovic: “Készülünk, mint az összes többi mérkőzésre. A csapat tudja, hogy mi a cél az Újpest ellen.”
A mérkőzés 18,00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Jegyek elővételben a Hetesben, illetve az alábbi oldalon kaphatók:

https://tixa.hu/brse_ute_noiroplabda