Rangos békéscsabai elismerések a 70 éves Magyar Röplabda Szövetség gáláján

MRSZ-galaSzombaton az MKB Bank budapesti székházában rendezték meg a Magyar Röplabda Szövetség évzáró gáláját, amelynek különös apropója volt az is, hogy az MRSZ idén decemberben ünnepli alapításának 70 éves évfordulóját.

Házigazdaként először Hetényi Márk, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese, az MRSZ elnökségi tagja köszöntötte az egybegyűlteket. A jeles alkalomból politikusok, a gazdasági élet szereplői, valamint neves sportvezetők tisztelték meg az eseményt jelenlétükkel.

Az állami sportvezetés részéről maga Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára is személyesen köszöntötte a röplabdás társadalmat, és egy nem mindennapi bejelentéssel örvendeztette meg az ünneplőket: beszédében bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében jövőre a röplabda hatodikként csatlakozik az öt TAO-s látványsportághoz, amely óriási mérföldkő lehet a magyar röplabdázás történelmében.

Dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke, beszédében az elmúlt egy évet értékelve elégedettségének adott hangot, leginkább női válogatottunk ismételt Európa-bajnoki részvételének kiharcolása miatt, s a közeljövő terveiről is beszélt, valamint tolmácsolta Orbán Viktor miniszterelnök úr a sportág támogatása iránti gondolatait. Ludvig Zsolt főtitkár a mögöttünk hagyott hetven évet próbálta meg összefoglalni, felelevenítve annak legnagyobb sikereit: a négy olimpiai részvételt, az Európa-bajnoki érmeket, illetve a tavalyi Európa Liga-győzelmet.

A köszöntőket díjátadók követték, ahol a BRSE és Békéscsaba Megyei Jogú Város dominanciája megkérdőjelezhetetlen volt.

A 2016-os év legjobb felnőtt női edzője Sasa Nedeljkovic, a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE vezetőedzője lett, akinek díját Szabó Tünde államtitkár asszony és Szarvas Péter polgármester úr adták át.

Szakmáry Gréta két díjjal is gazdagodott szombaton, hiszen játékával kiérdemelte az Év felnőtt női játékosa címet, valamint a közönségdíjat is.

Ezzel még nem ért véget az elismerések sora, hiszen újra színpadra szólították Szarvas Pétert, aki elnöki különdíjat vehetett át Dr. Kovács Ferenctől, ezzel elismervén a város erőfeszítéseit és meghatározó szerepét a magyar röplabdázás életében.

Ott volt az eseményen Baran Ádám, a BRSE elnöke és az MRSZ elnökségi tagja, aki elmondta, hogy jelentős nap ez a klub és sportág életében is. „Egy szűk szakértői gárda június óta intenzíven dolgozott annak előkészítésén, hogy a röplabdázás bekerüljön az ún. látványsportágak közé, mely új távlatokat nyithat meg a sportág számára. Mint a sportágfejlesztési munkacsoport vezetője, hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy úgy fest erőfeszítéseinket siker koronázza, hiszen miniszterelnök úr felhatalmazást adott az MRSZ elnökének, hogy az évzáró gálán bejelenthesse a Kormány ebbéli szándékát.

Számomra nem volt kérdéses, hogy Sasa Nedeljkovic és Szakmáry Gréta is megérdemelte a év legjobbja díjat, büszkék vagyunk rájuk, miképp arra is, hogy a Békéscsaba sportágban betöltött szerepét is elismerték.” – zárta gondolatait a klubvezető.