Remek szezonkezdet

BRSE pozsonyKét nap alatt két ország bajnokcsapatát fektette két vállra a BRSE.

Slavia EU Bratislava – Linamar-Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (12, 16, 20)
MEVZA Cup mérkőzés, Pozsony. Vezette: Cintal, Rychlik (csehek)

Bratislava: Fricova (2), Herdova (1), Sunderlikova (4), Widerman (3), Miksikova (2), Sedlackova (2). Csere: Sikelova, Dolezajova (liberók) , Reháková, Sepelova (2). Edző: Michal Matusov

Békéscsaba: Tálas (3), Soós (10), Matic (10), Szakmáry (7), Clement (7), Bodnár (3). Csere: Molcsányi, Szpin (liberók), Godó, Petrenkó, Ludmán, Csengeri. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

Eredmény alakulása: 1. szett: 5:8, 9:15, 10:20. 2. szett: 5:7, 9:15, 10:20. 3. szett: 11:7, 14:12, 17:18.

A helyi és a nagy létszámú békéscsabai vendégszurkoló hangpárbaja közepette, remek hangulatban kezdődött a találkozó, amelyet a BRSE kezdett jobban. Nagyszerű labdamenetek, igazi presztízs csata bontakozott ki. Aztán a magyar bajnok egy elementáris erejű offenzívát indított és pillanatok alatt tíz pontos különbség alakult ki a felek között. A szlovákoknak nem volt ellenszere a parádés csabai játékra.

A második etapban próbált egy fokozattal feljebb kapcsolni északi szomszédunk élcsapata, azonban mindez csak inspirálta az erőtől duzzadó Békéscsabát. Soós ott folytatta a szőnyegbombázást, ahol tegnap abbahagyta, de Szakmáry is különösen elemében volt. Mindehhez kellett Molcsányi remek védekezése, Tálas pazar labdái. A pozsonyiak fiatal trénere időkéréssel próbálkozott, de ez sem segített, a BRSE magabiztosan nyerte a játékrészt.

A harmadik szett első három pontját a hazaiak szerezték. Sasa Nedeljkovic gyorsan időt is kért, majd pedig cseréhez folyamodott. Tálast Petrenkó Brigitta, míg Molcsányit Szpin Renáta váltotta. Fokozatosan lépdelt közelebb a magyar együttes ellenfeléhez, a hajrára tetőfokára hágtak az izgalmak. Végül a Békéscsaba a kritikus szituációkban higgadt tudott maradni, mindig volt olyan játékos, aki tovább lendítette a csapata szekerét, így megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Remekül kezdte tehát a sorozatot a tavalyi ezüstérmes és két győzelemmel hangolt a jövő hét szombati magyar bajnoki premierre.

Sasa Nedeljkovic: A mérkőzés elejétől fogva koncentráltan játszottunk, az első két szettben tökéletesen működött minden, amit megbeszéltünk. Aztán alaposan feljavult az ellenfél, de még időben váltottunk ritmust, ezzel megszereztük a győzelmet.

Michal Matusov: Fiatal csapatom nehezen viselte a kezdő feladónk hiányát, ez meghatározta játékunkat. Mindez semmit nem von le a Békéscsaba érdemeiből, a magyar bajnok igazolta jó hírét.