Röplabdás csemege Békéscsabán az ünnepek között!

Logo MEVZAAlig halkult el a karácsonyi csengőszó, a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE röplabdázóit máris a parkettre szólítja a kötelesség, hiszen december 27-29. között a MEVZA Cup 2. fordulóját Békéscsabán rendezik, így Soósék hazai pályán igyekeznek majd kiszolgálni a nagyérdeműt.

A viharsarkiak pompás győzelemmel, a Vasas idegenbeli két vállra fektetésével hangolódtak a nemzetközi porondon történő újabb fellépésre, melynek keretében a harmadik napon ismét megmérkőznek majd a piros-kékekkel. A bajnokság múlt heti rangadóján a bajnoki címvédő két szettben is impozáns mezőnyvédekezést és játékszervezettséget mutatva bizonyította: a hazai porondon még mindig verhetetlen, és őrzi, az immár másfél éve tartó veretlenségét. A torna első mérkőzésén a Calcit Ljubljana személyében a sorozat címvédője érkezik Békéscsabára. Emlékezetes, hogy a szlovénok épp a csabaiak ellen nyerték meg a MEVZA Cup Final Four döntőjét, így a BRSE számára elérkezett a revans ideje! A Ljubljana egy európai szinten is jegyzett csapatnak számít, keretében belga, bolgár és szerb légiósokkal és szlovén válogatott játékosokkal, és minden bizonnyal céljuk, a tavalyi teljesítményük megismétlése, így színvonalas, nagy csatára van kilátás az első játéknapon. A második napon a Ljubljana a Vasassal, majd december 29-én a BRSE mérkőzik meg a fővárosiakkal a csabai katlanban.

Soós Nikolett csapatkapitány: „A Vasas elleni idegenbeli győzelemmel elkezdődött az a nagy sorozat, amely a következő hetekben, hónapokban vár ránk. Lesz olyan hét, amikor három mérkőzésünk is lesz. Nem mondok újdonságot azzal, hogy sokat dolgoztunk, készen állunk a megmérettetésekre. Bízom benne, hogy telt ház lesz a Ljubljana ellen, számítunk a szurkolók támogatására. Bár mi a sorozat döntőjét szeretnénk megnyerni és nem az alapszakaszt, azonban hajt bennünket a visszavágás vágya. Győzni szeretnénk a szlovén bajnok és a Vasas elleni is!”

A MEVZA Cup 2. forduló pontos programja

  • 2016. december 27. – 18 óra: Linamar BRSE – Calcit Ljubljana
  • 2016. december 28. – 18 óra: Calcit Ljubljana – Vasas Óbuda
  • 2016. december 29. – 18 óra: Vasas Óbuda – Linamar BRSE

További infórmációk a MEVZA tornáról és a jegyváltási lehetőségekről, ITT!

 

BRSE-Vasas