Sasa Nedeljkovic: Hiszek a csapatban!

Sasa-ProstejovA keddi Bajnokok Ligája mérkőzés előtt a csapat vezetőedzőjét kérdeztük az ellenfélről, a BL varázsáról és a csapat állapotáról.

Mit jelent a BL-párharc a BRSE életében és a Te edzői pályafutásodban?

SN: A klub szisztematikus munkával jutott el addig, hogy immár Európa legrangosabb sorozatában szerepel. Látva az elhivatottságot és hallva a szezonnyitó sajtótájékoztatón Baran Ádám elnök úr terveit, szinte biztos vagyok abban, hogy nem utoljára lesz erre lehetőség. Én 20 éve edzősködöm és bár nemzetközi porondon is értem már el sikereket, a BL szerepléssel egy álmom valósul meg. Itt már nincsenek gyenge csapatok, a maximumot kell nyújtani. Várom a kihívást!

Mit kell tudni a csehekről? Miben lehet megzavarni, megfogni őket?

SN: Kormos Mihály szakmai igazgatóval személyesen néztük meg a Prostejov pénteki bajnoki mérkőzését, így élőben láthattuk, hogy egy remekül összerakott gárda lesz az ellenfelünk, aki komoly nemzetközi tapasztalattal bír. Profi klub, minőségi játékosaik vannak, de igyekszünk megtalálni azokat a szituációkat, ahol meg tudjuk majd fogni őket. Ma már videóztunk a csapattal, vizsgáltuk erősségeiket és sebezhető pontjaikat is.

Ebben a sorozatban még nem játszott a csapat, ahogy ilyen erősségű ellenféllel is csak ritkán, ezt hogyan lehet kompenzálni?

SN: Lépésről lépésre haladunk előre. Tavaly már megmutattuk oroszlánkörmeinket a CEV Kupában, ahol az Olympiakos kétszeri legyőzése hatalmas fegyvertény volt, illetve a sorozat későbbi győztese a Dinamo Krasnodar ellen sem vallottunk szégyent, ahol világsztárokkal kellett farkasszemet néznünk. Ebből tudunk meríteni, illetve azóta még többet fejlődtünk, tapasztaltabbak lettünk.

A Nyíregyháza utáni győzelem után azt mondtad, a csapat mentálisan volt erős, az előző szezonban sokat dolgoztatok ezen. Hogyan lehet ezt tovább erősíteni és a BL hogyan segíthet ebben?

SN: Nagy hangsúlyt fektetünk a mentális felkészítésre. A rengeteg munka hatására sokat léptünk előre ebben is. Bírnunk kell a nyomást, türelmesnek kell lennünk, hiszen a rutinos ellenfelünk kihasználja hibáinkat. A párharc két mérkőzésen dől el, melynek első állomása lesz a keddi. Bízom a csapatomban, számítunk szurkolóink támogatására is. Készen állunk az összecsapásra!