Serdülő és mini sikerek a BRSE utánpótlásban

Országos döntőben a BRSE serdülő csapata!

Országos Serdülő Bajnokság – elődöntő, 2. forduló – Békéscsaba

Országos Serdülő Bajnokság - elődöntője 01-smHétvégén rendezték az Országos Serdülő Bajnokság elődöntőinek második fordulóját, ahol a Békéscsabai RSE fiataljai a Szent Benedek-Balatonfüred, a Tatabányai RSE és a Szegedi RSE ellen léptek pályára Békéscsabán. Az egy hónappal ezelőtti fordulóban a Balaton partján két sima győzelem mellett egy ötszettes vereség is becsúszott a Balatonfüred ellenében, így most, hazai pályán mindenképpen szerettek volna visszavágni a csabai lányok. Csütörtökön megbetegedett a csapat kezdő irányítója, Bagyinka Csenge, és az egyik ütő játékos, Fábián Kata sem állhatott Nagy Attila rendelkezésére, így kicsit szűkebb kerettel és lehetőségekkel vágott bele a csapat az első mérkőzésbe. A kicsit döcögős kezdés után, kisebb hullámvölgyektől eltekintve szervezetten és erőteljesen röplabdáztak a BRSE fiataljai. Az első mérkőzésen a Szegedi RSE ellen sikerült szettveszteség nélküli győzelmet aratni, bár a Tisza partiak egy ideig jól tartották magukat. Következett a csoport rangadója, amelyen a támadójátékban erőteljesebb és pontosabb csabaiak visszavágtak a Balatonfürednek, így az utolsó mérkőzés előtt már biztossá vált a továbbjutás. A nap végén a Tatabánya is kapitulált, ezen a mérkőzésen már mindenki játéklehetőséghez jutott a csapatból, és élt is vele, jellemző módon a győztes pontot a csapat egyik liberoja, Kertész Petra szerezte ütésből, mert a fiatal játékos ezen a mérkőzésen ütőként szerepelt. Összességében a Békéscsabai RSE csoportgyőztesként jutott a hat csapatos júniusi fináléba, amelyet Nyíregyházán rendeznek majd.

Eredmények

Békéscsabai RSE – Szegedi RSE 3-0 (16, 20, 17)

Békéscsabai RSE – Szent Benedek Balatonfüred 3-1 (16, -19, 16, 11)

Békéscsabai RSE – Tatabányai RSE 3-0 (18, 21, 16)

Békéscsabai RSE: Boskó Ágnes, Veres Cintia, Lagzi Dóra, Moldován Viola, Juhász Réka, Kertész Petra, Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Török Boglárka, Szücs Gréta, Rády Boglárka. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Sokkal szervezettebben tudtunk ma játszani, mint egy hónappal korábban. Nagyon örülök, hogy a lányok lelkesen, tiszta szívvel küzdöttek a mai napon. Egyedül a nyitásaink maradtak el attól a szinttől, amire szükség lesz az országos döntőben, de bőven van még időnk dolgozni. Ez egy nagyon fiatal csapat, hiszen többségük két – három évvel fiatalabb ennél a korosztálynál, éppen ezért az év eleji célkitűzés a hatos döntőbe jutás volt. Ezt teljesítették, ehhez szívből gratulálok! Remélem a döntőben még ennél is magasabbra tudjuk tenni a lécet…

Minik is országos döntőben szolnoki tornagyőzelemmel

Országos Mini Bajnokság – kiemelt kvalifikációs tornája – Szolnok

received 1332906453440566Mini gárdánk (2004-2005-ös korosztály) megszerezte idei negyedik tornagyőzelmét, nem is akár hogyan. Fantasztikus mérkőzésen győzték le lányaink a fináléban a ranglistavezető Vasat.

Ezzel a hiányzó láncszem is helyére került, hiszen ismét minden korosztályban ott lesz a BRSE a magyar bajnoki döntőkben.

Már a csoport mérkőzéseken is érezhető volt, hogy jó formában érkeztünk a versenyre. Magabiztos játékkal győztünk le mindhárom ellenfelünket.
Békéscsabai RSE – Miskolc 3:0
Békéscsabai RSE – Kecskemét 2:1
Békéscsabai RSE – Szolnok 2-1

Keresztjátékban a Hercules következett, ahol már a hármas döntőbe kerülés volt a tét. Pontos és nagyon lelkes játékunknak köszönhetően sikerült kiharcolnunk a döntőben való részvételt.

Békéscsabai RSE – Hercules 2:1

Keresztjáték után nem sok pihenőnk maradt, alig 15 perc múlva már a Vasas ellen küzdöttünk a döntő első mérkőzésén. Az első szett elvesztése után, mindkét csapat első sora játszott a második játszmában. Sok hibával és bizonytalanul kezdtünk, hullámzó volt a játékunk, de a szett végére sikerült óriási küzdelemben kiegyenlítenünk és nyerni az etapot. A döntő szett hasonlóan kezdődött az előzőhöz, már 7 pontos előnye is volt az ellenfelünknek, de mint már többször bebizonyította a csapat, soha nem adja fel, és pontról pontra felzárkóztunk. A szett vége drámai csatát hozott, két mérkőzéslabdánkat is hárította a Vasas, sőt nekik is volt egy, de tökéletes csapatjátékkal legyőztük riválisunkat.

Békéscsabai RSE – Vasas 2-1 (16-25, 25-21, 28-26)

Mivel körmérkőzés játszottunk a döntőben még a torna megnyeréséhez a Szeged ellen is győzni kellett.
Itt már felszabadultan, és ismét szinte hiba nélkül röplabdáztunk. Az első szettben, az ellenfél első sorát verte meg csapatunk második sora, mindenki az aznapi legjobbját nyújtotta. A második játszmában mindenki játéklehetőséget kapott és remek pontokkal hálálta meg a bizalmat.

Békéscsabai RSE – Szeged 2-0 (25-21, 25-12)

Végeredmény

1. Békéscsabai RSE

2. Vasas

3. Szeged

Különdíjas: Sinka Dalma

A csapat tagjai: Tatár Noémi, Kucsera Jázmin, Sinka Dalma, Hunyadi Gréta, Gabnai Regina, Radnai Luca, Radnai Lili, Varga Csenge, Ambrus Anna, Kerepeczki Hanna