Sikerek a gyermek utánpótlás csapatoknál

IMG 4892Országos Gyermek Bajnokság

Kezdetét vette a gyermek korosztályúak vetélkedése is a hazai pontvadászatban. A Békéscsabai RSE ebben a szezonban két csapattal vesz részt a bajnokságban.

BRSE ‘A’

A BRSE ‘A’ jelű csapata hazai környezetben kezdte meg a szereplését, a Szent László Utcai Általános Iskola kicsiny lelátója hamar megtelt. Az alapszakaszban a mérkőzések csak három szettig tartanak, azokban a csoportokban, ahol egy napra három mérkőzés jut, így a csabai lányok is ebben a rendszerben kezdtek játszani. Magabiztosan és szépen játszva hozták az első két mérkőzést, ahol a megnyert két szett után a harmadikban már a cseresor is bizonyítási lehetőséget kapott, és élt is vele, így a Szeged és a Kalocsa ellen is szettveszteség nélküli győzelem született. A Kecskemét ellen picit változott a forgatókönyv, hiszen itt is simán nyerték a csabai lányok az első két szettet, a harmadikban azonban a Kecskemét bizonyult jobbnak.

Eredmények:
Békéscsabai RSE ‘A’ – Szegedi RSE 3-0 (6, 18, 19)
Békéscsabai RSE ‘A’ – Kalocsai SE 3-0 (10, 3, 10)
Békéscsabai RSE ‘A’ – Kecskeméti SI 2-1 (13, 16, -18)

BRSE ‘A’: Boskó Lili, Veres Cintia, Tatár Gréta, Fábián Kata, Török Boglárka, Araczki Gyöngyvér, Kertész Petra, Rády Boglárka, Nagy Rebeka, Szűcs Gréta, Szilágyi Gréta, Feld Bettina, Illés Eszter. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Szépen röplabdáztunk ma, gratulálok a lányoknak. Sok munka vár még ránk, hogy a megszerzett tudást a gyakorlatba is át tudjuk ültetni, és hosszabb ideig sikerüljön magas szinten játszanunk.

IMG 20161008 164024BRSE ‘B’

A Békéscsabai RSE “B” csapata Szolnokon lépett pályára. Egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a fordulót a lányok. A gyermek korosztályba lépett gárdának nem sikerült élete első mérkőzése, hiszen a miskolciaktól 3-1-re szenvedtek vereséget. A folytatásban azonban megszületett a várva várt győzelem. A hazai szolnokiaknak kellett fejet hajtaniuk a nagyobb tudás előtt.

BRSE ” B” – MVSC-MVSI 1-3 (-19; 17; -20; -19)
BRSE ” B” – Szolnoki Sportcentrum SI – BRSE “B” 3-0 (19; 23; 13)

Fésüs Erzsébet: Az első mérkőzésünkön sajnos csak a második szettben sikerült a tudásunknak megfelelően játszanunk, amikor nagyon lelkes, bátor, helyenként szép játékkal nyertünk. A második mérkőzésen sokkal kevesebb hibával röplabdáztunk, és szerencsére a játék minden elemében feljavultunk. Magabiztos, jó támadásokkal, és nagyon jó szervákkal hoztuk a mérkőzést.