Sikeres kezdés az Országos Serdülő Bajnokságban!

DSC 1355-rsOktóber első napján Szolnokon, a Békéscsabai Röplabda SE serdülő csapata lépett pályára, a hazai pontvadászat alapszakaszában. A fiatalok a Szolnoki Sportiskola, a Budaörsi DSE és a Szegedi RSE ellen kezdték meg a csatározásokat. Az első mérkőzésen a házigazdák ellen összeszedett és pontos alapjátékot bemutatva játszottak, magas szinten tartva a koncentrációt, melyet talán a legjobban az jellemzett, hogy összesen 3 nyitást rontottak a csabai lányok az egész mérkőzésen, ami ebben a korosztályban kiválónak mondható. Meg is lett az eredménye a fegyelmezett játéknak, hiszen magabiztos szettveszteség nélküli győzelmet arattak. A következő mérkőzésen a Szegedi RSE ellen az első játszmában nem sikerült azt a játékot bemutatni, ami elvárható, de ennek ellenére nagyot küzdve meglett a szett, majd kissé nyugodtabban játszva a másik kettő is, így a Budaörs ellen már két győzelemmel állva készülhettek a viharsarkiak. A fővárosiak a csoport talán legkisebb játékerőt képviselő csapataként nem tudták megnehezíteni a viharsarkiak dolgát, akiknél mindenki játéklehetőséget kapott.

OSB Alapszakasz – eredmények:

Békéscsabai RSE – Szolnoki Sportiskola 3-0 (6,18,15)
Békéscsabai RSE – Szegedi RSE 3-0 (20,16,13)
Békéscsabai RSE – Budaörsi DSE 3-0 (7,11,11)

BRSE: Boskó Ágnes, Bagyinka Csenge, Kertész Petra, Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Veres Cintia, Lagzi Dóra, Moldován Viola, Török Boglárka, Szűcs Gréta, Fábián Kata, Illés Eszter. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: – Úgy érzem, hogy ilyen arányban is megérdemeltem nyertünk ma. Helyenként szépen játszottunk, azonban a második mérkőzésen elkövetett nyitás és támadás rontásokat ki kell javítanunk a következő fordulóra.

DSC 0845-rs